Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

В Україні починається призов резервістів

1 хвилина на читання

Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад.

Розпочнеться призов від сьогодні. Резервісти мають самостійно з’явитися у військові частини або територіальні центри комплектації. Максимальний термін служби 1 рік.

Відповідний наказ про призов резервістів на військову службу в особливий період підписав президент України.

«За призваними резервістами зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата», – наголошують про законодавчу норму у Командуванні Сухопутних військ ЗС України.

Резервісти проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали відповідний контракт.

Дії резервістів роз’яснює Служба зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗС України

Відповідно до Наказу Президента України, резервісти оперативного резерву мають самостійно з’явитись у свої військові частини або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку для явки у свій ТЦК.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Довідково :

  • Резервісти оперативного резерву — це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та набули певної військової облікової спеціальності.
  • Відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку    дозволяє протягом доби призвати резервістів на військову службу в особливий період без оголошення мобілізації. Право оголосити про такий призов має Президент України — Верховний Головнокомандувач ЗСУ.