Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
18.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Київщина запроваджує надзвичайний стан: що це означає

1 хвилина на читання

Голова Київської облдержадміністрації Олексій Кулеба повідомив на своїй сторінці у мережі фейсбук роз’яснення щодо надзвичайного стану в регіоні.

«По-перше, прошу не плутати “надзвичайний стан” із “воєнним станом”. Запроваджуючи надзвичайний стан, ми діємо на випередження. Тому зберігаймо спокій – ми діємо за планом», – зауважив очільник Київщини.

Він також додав, що відповідне рішення має ухвалити Верховна Рада протягом 48 годин. Саме зараз має розпочатися засідання Парламенту з цього питання.

Обмеження – лише в разі потреби

Обмеження, які будуть встановлюватися в разі потреби, передбачають лише посилений контроль в’їздів та виїздів з території міст та області, можливе обмеження руху та огляд транспортних засобів, заборону проведення мітингів та масових заходів.

Пан Кулеба окремо наголосив щодо комендантської години: на території Київщини не встановлюється до прийняття такого рішення, якщо цього вимагатиме ситуація.

«У регіоні створюється оперативний штаб, до складу якого увійдуть представники обласних силових та військових структур, керівництво органів державної влади, мери міст та керівництво органів місцевого самоврядування», – повідомив голова КОДА.

І резюмував: ситуація в Київській області наразі стабільна.

Усі служби працюють та готові до будь-якого перебігу подій. Тож продовжуємо працювати далі.