Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
30.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

РНБО пропонує запровадити в Україні надзвичайний стан

Під час засідання Ради національної безпеки і оброни під головуванням Президента України Володимира Зеленського ухвалили рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України, окрім Донецької та Луганської областей, де триває Операція об’єднаних сил.

Згодом на брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов роз’яснив, що після підписання відповідного указу Президента про запровадження надзвичайного стану його має затвердити Верховна Рада.

Парламент має намір зібратися сьогодні о 17:00 годині. Таку інформацію надав перший заступник голови парламентської фракції “Слуга народу” Андрій Мотовиловець у коментарі Укрінформу.

Як повідомив Олексій Данілов, запрацюють обласні комісії, до складу яких входитимуть представники органів державної та місцевої влади, і, залежно від ситуації, вони ухвалюватимуть рішення про необхідні заходи безпеки, передбачені режимом надзвичайного стану.

«Що це може бути? Це буде посилення охорони громадського порядку та об’єктів, які забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства. Це може бути обмеження й певний рух транспорту, може бути додатковий огляд транспорту, перевірка тих чи інших документів у фізичних осіб. Тобто це превентивні питання, щоб у країні зберігався спокій, працювала економіка», – розповів секретар РНБО, додавши, що головне завдання, яке ставить перед собою Російська Федерація, – досягти мети через внутрішню дестабілізацію.

Надзвичайний стан в Україні може бути введено на строк не більш як 30 діб і не більш як 60 діб в окремих її місцевостях. У разі необхідності НС може бути продовжений Президентом, але не більш як на 30 діб.