Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Два тренінги з меддопомоги відбулися у вихідні (ФОТО)

1 хвилина на читання

Важливі у цей час заходи організувала громадська організація «Бучанська варта».

У суботу – для цивільних, які мають бажання вміти надати першу допомогу постраждалим до приїзду медиків.

У неділю – тренінг-семінар з надання допомоги пораненим в умовах ведення бойових дій TCCC (Tactical combat casualty care) для військових Збройних сил України, учасників підрозділів територіальної оборони та тих, хто бажає ними стати.

Курси домедичної допомоги для цивільних

19 лютого у Бучанському центрі дошкільної роботи зібралися голови ОСББ, житлових кооперативів, старости територіальних округів, та усі, хто мав бажання навчитися домедичної допомоги під час бойових дій.

«Нас тут близько сорока людей, які вже підсвідомо прийняли рішення, у разі потреби, – будуть рятувати життя ближньому і собі», – повідомив під час заходу військовий капелан Анатолій Кушнірчук.

Інструктор – Сергій Сахацький, учасник бойових дій, капітан медичної служби ЗСУ, практикуючий хірург надав присутнім знання щодо основи надання життєво необхідної допомоги.

Також учасники тренінгу отримали пам’ятку з практичними порадами з приготування до бойових дій, як самоорганізуватися та взаємодіяти, щоб вижити.

20 лютого на семінарі-тренінгу для військових було більш «гаряче»

Тут уже були запрошені кілька тренерів, які надали теоретичні знання і практичні рекомендації, як врятувати життя пораненим під час бойових дій.

«Була не просто теорія, але й практика в умовах, що наближені до бойових, – розповів військовий капелан. – Матимемо ще 15 фахових, сертифікованих парамедиків, що прийняли рішення і будуть рятувати життя».

У той же час організатори наголошують: не хвилюємось, не панікуємо!

«Знаємо, як діяти. Знаємо, як врятувати життя. Віримо, все буде добре!»

Якщо ти врятуєш чиєсь життя, то ти вже недаремно живеш своє.

«Бучанська варта» вже організувала вісім подібних тренінгів-семінарів. І готується влаштувати ще, якщо будуть на то бажаючі. Тож звертайтеся до волонтерів, якщо хочете навчитися корисним навичкам з домедичної допомоги.

Нагадаємо, сьогодні У Пласті пройде тренінг з надання домедичної допомоги – (buchanews.com.ua), організований нардепом Ольгою Василевською-Смаглюк.