Грудень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Новорічні салати без майонезу від Євгена Клопотенка

1 хвилина на читання

Кулінарний експерт Євген Клопотенко пропонує до святкового столу оригінальні рецепти салатів без майонезу – з куркою та мандаринами, з печінкою тріски та оливками, з креветками та ананасом.

САЛАТ З КУРКОЮ ТА МАНДАРИНАМИ

Інгредієнти:

  • 1 мандарин (без кісточок);
  • 100 г руколи;
  • ½ шт. курячої грудки;
  • 2 шматочки батону для сухарів;
  • сік половини лимона;
  • 2 ч. л. французької гірчиці;
  • 4-5 ст. л. рослинної олії;
  • 1 дрібка зерен коріандру;
  • сіль, перець.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  • Ретельно помийте мандарини, руколу.
  • Наріжте кубиками дві скибочки батону та обсмажте на пательні на рослинній олії до золотистої скоринки.
  • Ретельно помийте філе курячої грудки, наріжте тонкими слайсами, збризніть соком лимона, додайте сіль, перець за смаком, обсмажте на пательні на рослинній олії до золотистої скоринки.
  • Готуємо заправку. У мисці змішайте дві чайні ложки гірчиці, додайте сіль, сік лимона.
  • Викладіть у тарілку для салату руколу, обсмажені слайси курятини, додайте дрібку коріандру, змастіть заправкою та додайте дві столові ложки рослинної олії, прикрасьте скибочками мандарина

САЛАТ З ПЕЧІНКОЮ ТРІСКИ

Інгредієнти:

  • 1 банка  печінки тріски;
  •  200  г чері;
  •  2-3 яйця;
  • 100 г оливок (без кісточок);
  • пучок листя салату;
  • пів лимона (сік);
  •  2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль та перець за смаком.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  • Томати чері (200 г) добре помийте і поріжте навпіл. Якщо у вас досить великі томати, можна розрізати їх на чверті.
  • Попередньо зварені круто (8-9 хвилин) 2-3 яйця трохи остудіть і наріжте на чверті.
  • Добре промийте пучок листя салату і обсушіть паперовим рушником. Потім порвіть салат руками.
  • Печінку тріски (1 банка) порубайте досить великими шматками. Розріжте вздовж навпіл 100 г оливок без кісточок.
  • З’єднайте все в одній ємності та скропіть соком половини лимона і 2 ст. л. оливкової олії. Поперчіть і посоліть салат на ваш смак, акуратно перемішайте.

САЛАТ З КРЕВЕТКАМИ ТА АНАНАСОМ

Інгредієнти:

  • 500 г маленьких креветок (якщо чищених – 250 г);
  • 300 г консервованих ананасів кільцями;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 5 гілочок петрушки;
  • лимонна цедра за смаком;
  • сіль та свіжомелений перець за смаком.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  • Якщо використовуєте заморожені креветки, заздалегідь перекладіть їх з морозильної камери в холодильник.
  • Викладіть 500 г маленьких креветок у миску та залийте кип’ятком на кілька хвилин. Потім злийте воду та очистьте креветки. Якщо не хочете чистити, використовуйте вже очищені креветки, тоді їх знадобиться 250 г.
  • Наріжте 300 г консервованих ананасів кубиками.
  • Викладіть у миску ананаси та креветки, додайте 200 г консервованої кукурудзи.
  • Помийте 5 гілочок петрушки та посічіть, киньте у миску. Полийте соком лимона та натріть цедру. Додайте сіль та свіжомелений чорний перець, заправте 2 ст. л. оливкової олії.