Грудень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Сесія БМР: погоджувальну комісію щодо генплану створюють

1 хвилина на читання

На позачерговій сесії, яка відбулася 21 грудня 2021 року, депутати розглядали питання про створення погоджувальної комісії з розгляду спірних питань, що виникли у процесі проведення громадських обговорень та слухань щодо проєкту містобудівної документації –«Внесення змін до Генерального плану міста Буча Київської області», в тому числі розділ «Охорона навколишнього природного середовища» (Звіт про стратегічну екологічну оцінку).

– У Бучі відбулися громадські слухання стосовно внесення змін до генерального плану міста, затвердженого в 2015 році, – сказав на початку засідання Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Щиро вдячний мешканцям міста за активну позицію та надані пропозиції і зауваження до цього документу, розробленого фахівцями ДП ДІПРОМІСТО на замовлення Бучанської міської ради.

Анатолій Петрович проінформував, що, вивчивши матеріали від землевласників, землекористувачів і громадськості, у міській раді дійшли висновку щодо необхідності створення погоджувальної комісії. Для цього скликали позачергову сесію БМР, що дозволило виконати всі процедури у встановлені законом строки.

Керівник Управління юридично-кадрової роботи Людмила Риженко доповіла проєкт рішення, у якому озвучила пропозиції щодо складу погоджувальної комісії.

Секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський роз’яснив, що до складу комісії увійшли за посадами керівники структурних підрозділів БМР, як це передбачено законодавством, а також представники громадськості. Він прокоментував, що було прийняте рішення представити у комісії по одній людині зі всіх громадських організацій, які подали свої кандидатури, а також не вносити кандидатів, які є помічниками депутатів, щоб не політизувати процедуру.

Під час сесійного засідання до початку голосування виступили всі бажаючі, у тому числі представники громадськості. Згодом за результатами голосування депутати підтримали проєкт рішення.