Серпень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
01.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Академію спорту у Бучі відкрили! (ФОТО)

1 хвилина на читання

У найважливіший день для України – 30-річний ювілей Незалежності, у нашій громаді відкрили потужний спортивний об’єкт – Академію спорту.

Спортсмени громади не чекали урочистого відкриття, а заполонили всі майданчики комплексу ще з ранку.


У приміщенні тривав чемпіонат з бальних танців, на вулиці на різних спортмайданчиках проводили свої змагання футболісти і волейболісти, гімнасти і борці різноманітних видів. Тим паче, що багатофункціональні майданчики на території комплексу дозволяють займатися багатьма видами спорту.

– Я тішюся від того, що співпраця між центральною, обласною, районною і місцевою владами дала можливість реалізувати такий потужний спортивний об’єкт, – зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.


Нагадаємо, будівництво Академії спорту стало можливим завдяки підтримки програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» за співфінансування із місцевого бюджету.


До урочистого відкриття долучилися представники Уряду, Київської облдержадміністрації, Бучанської райдержадміністрацій та райради, олімпійського комітету разом із спортсменами-олімпійцями і чимало жителів громади, які чекали на цю радісну подію.

“Ми безмежно раді, що до 30-річчя незалежності відкривається цей унікальний для всього регіону, для всієї України об’єкт. І нехай він стане новим поштовхом розвитку спорту на Київщині”, – зазначив у вітальному слові міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Вітання звучали від заступника міністра молоді та спорту Матвія Бідного, очільника КОДА Василя Володіна, Бучанського міського голови Анатолія Федорука, Олімпійського чемпіона, президента національного комітету України Сергія Бубки, голови олімпійського комітету Київської області Ігоря Малинського.

Матвій Бідний висловив переконання, що тут будуть приймати міжнародні змагання і демонструвати спортивні досягнення нашої країни.

Від імені Олімпійського чемпіона Сергія Бубки Ігор Малінський відмітив:


– Дуже гарно, що почалися будівництва спортивних об’єктів, адже без малого спорту не має олімпійських досягнень.


Керівник області Василь Володін зазначив, що цей об’єкт побудований саме для дітей.

Я вже уявляю, як батьки приведуть сюди своїх дітей. Я хочу, щоб ці діточки старались, займались, щоб тренери вкладали у них всю свою душу, а ті ставали чемпіонами Олімпійських ігор і потім з гордістю могли сказати, що нам було де тренуватись. У нас для цього було місце, у нас були можливості. Про нас дбала держава та громада. Це дуже важливо, – сказав голова КОДА.

І розповів історію, як починалася співпраця. Василь Володін згадав ті часи, коли цей проєкт був тільки на папері.


– Я пам’ятаю весну минулого року, той час коли Анатолій Федорук переконав мене, що Бучі потрібен цей комплекс. Це унікальний у своєму роді об’єкт, тому що зазвичай, якщо у розрахунках є помилки, забудовник каже, що дотримувався розрахунків і все. А цього разу все навпаки. Тут унікальна ситуація: проєкт перероблявся під потреби, щоб все покращити. Анатолій Петрович сказав, що не гарно зустрічати міжнародних гостей на звичайних пластикових стільцях. І це правильне рішення – ми все змінили. Самі переконайтесь, що всі матеріали в Академії найкращої якості.”