Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
24.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Готуємо на зиму: салат з кабачками, помідорами і перцем

1 хвилина на читання

Смачним спогадом про сонячне спекотне літо стане у холоду пору салат із літніх овочів.

Інгредієнти:

  • 1 кг очищених кабачків
  • 1,5 кг помідорів
  • 4 болгарських перці
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. кухонної солі
  • 1 ст. л. оцту 9%
  • 1 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування:

Кабачки і помідори нарізати кубиками середнього розміру (1,5-2 см). Болгарський перець очистити від насіння і нарізати квадратиками.

Нарізані помідори покласти в каструлю і поставити на плиту. Додати цукор і сіль, акуратно перемішати. Довести до кипіння і варити 10 хвилин, періодично перемішуючи.

Потім додати кабачки і перець. Влити олію, перемішати. Довести до кипіння, варити овочі 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності додати подрібнений або пропущений через прес часник. Періодично акуратно помішувати.

За 1-2 хвилини до готовності додати оцет і відразу накрити кришкою. Довести до кипіння і зняти з вогню.

Розлити в гарячому вигляді у стерилізовані банки і закрити стерилізованими кришками. Вийде 3 банки об’ємом 0,45 л.

Закупорені банки відразу перевернути догори дном, закутати і залишити до повного охолодження.

Також можете ознайомитися: Літня випічка з ягодами(РЕЦЕПТИ) | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)