Готуємо на зиму: салат з кабачками, помідорами і перцем
2 хв читання
Смачним спогадом про сонячне спекотне літо стане у холоду пору салат із літніх овочів.
Інгредієнти:
- 1 кг очищених кабачків
- 1,5 кг помідорів
- 4 болгарських перці
- 5-6 зубчиків часнику
- 100 г цукру
- 1 ст. л. кухонної солі
- 1 ст. л. оцту 9%
- 1 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
Кабачки і помідори нарізати кубиками середнього розміру (1,5-2 см). Болгарський перець очистити від насіння і нарізати квадратиками.
Нарізані помідори покласти в каструлю і поставити на плиту. Додати цукор і сіль, акуратно перемішати. Довести до кипіння і варити 10 хвилин, періодично перемішуючи.
Потім додати кабачки і перець. Влити олію, перемішати. Довести до кипіння, варити овочі 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності додати подрібнений або пропущений через прес часник. Періодично акуратно помішувати.
За 1-2 хвилини до готовності додати оцет і відразу накрити кришкою. Довести до кипіння і зняти з вогню.
Розлити в гарячому вигляді у стерилізовані банки і закрити стерилізованими кришками. Вийде 3 банки об’ємом 0,45 л.
Закупорені банки відразу перевернути догори дном, закутати і залишити до повного охолодження.
Також можете ознайомитися: Літня випічка з ягодами(РЕЦЕПТИ) | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)