Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Арт-локація – дитмайданчик на Банковій у Києві

1 хвилина на читання

До 30-річного ювілею Незалежності України неподалік Офісу Президента України на вул. Банковій, 11 у Києві планують відкрити дитячий майданчик, оформлений за мотивами творів всесвітньо відомої української художниці Марії Примаченко. Про це повідомили на офіційному сайті глави держави.

Над арт-об’єктом вже працюють на місці, тож незабаром, а саме у серпні всі бажаючі зможуть безкоштовно і розважитись і ознайомитись із культурою України.

«Ми дуже раді, що нам вдалося реалізувати цей проект. Роботи Марії Примаченко були вибрані невипадково – вони якнайкраще ілюструють добро, українську гостинність і передають національний колорит. Ми знаємо, що і кияни, і гості столиці часто гуляють біля Будинку з химерами та прилеглими до нього вулицями, тому маємо надію, що, познайомившись із такою незвичною локацією в центрі міста, отримають радісні емоції», – зауважив генеральний директор Національного комплексу «Експоцентр України» Євген Мушкін.

Ініціатива створення художнього об’єкта належить Національному комплексу “Експоцентр України” (ВДНГ) у рамках щорічного проекту “Літо на ВДНГ”.

 “Це дуже добре, що з’являються такі ініціативи. Облаштовувати цікаві локації біля Офісу президента вже стало доброю традицією. Взимку до новорічних свят ми робили тут святкове містечко, яке дуже сподобалося киянам … Площа біля Офісу президента стане справжнім арт-простором для людей, майданчиком для яскравого та позитивного дозвілля українських сімей”, – зазначив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Марія Оксентіївна Примаченко

Українська народна художниця в жанрі «наївного мистецтва»; лауреатка Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка. Заслужена діячка мистецтв УРСР, народна художниця України.

Створила понад 800 картин, 650 робіт мисткині зберігаються у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (и. Київ).