Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Директор садочка «Горобинка» Ольга Петрова: «Любов до дітей – це те, що нас поєднало»

1 хвилина на читання

«Горобинка» – дошкільний заклад Бучанської громади, що має 45-річну історію.

Уже багато років з ранку до вечора у ньому лунають дитячі голоси: нестримні, радісні, невгамовні, як весняний струмочок. Для малюків дитсадочок став другою рідною домівкою. Колектив, батьки, влада міста докладають зусиль, щоб він ставав ще кращим.

В інтерв’ю з нагоди 45-річчя садочка директор ДНЗ № 2 «Горобинка» Ольга Миколаївна Петрова розповіла «БН» про виклики, з якими стикається колектив, про розвиток малечі та про неймовірну любов до дітей.

«Навчання через гру»  – розвиток з Lego

 «Горобинка» разом із ще чотирма садочками Бучі співпрацює з програмою Lego Foundation з 2018 року.

Конструкторами нас забезпечили безкоштовно у великій кількості, – це все заслуга попереднього керівника Тетяни Михайлівни Годун. Lego не просто гра, це простий і практичний інструмент, що дає дитині змогу робити перші відкриття, досліджувати, експериментувати, пізнавати світ і себе в ньому, творити та імпровізувати досхочу.

Керівник закладу розповідає, що вихователі садочка постійно розвиваються і намагаються максимально відходити від старої системи освіти,  коли всім діткам потрібно, наприклад, сидіти не рухаючись,тільки слухати і нічого не робити.

Щороку ДНЗ № 2 бере участь у Всеукраїнському архітектурному фестивалі, який організовує компанія Lego.

Завдання фестивалю –  створити виріб з конструктора на визначену тему. Цьогоріч: «Книга, що оживає». Ця тема  дуже гарна: ми водили малюків по 10 осіб у бібліотеку, дотримуючись карантинних вимог, де нам дуже цікаво розповідали про книжку, її цінність. Дітям дуже сподобалось.

Інклюзивна освіта

Садочок забезпечено всіма службами, які потрібні дошкільному закладу.

Я рада, що у нас працює музичний керівник, практичний психолог та два логопеди. Це сильний бік нашого садочка, тому що ці професіонали проводять свою роботу, яка дуже важлива у вихованні дітей дошкільного віку.

Ольга Миколаївна вважає, що наразі триває переломний момент в освіті.

Він буде корисний для розвитку підростаючого покоління. Дітки приходять до нас з різними освітніми потребами (ред.: щодо інклюзивних груп). Не завжди цей шлях легкий, але коли збирається команда супроводу – різні професіонали,складається індивідуальний план щодо введення такої дитини. І найчастіше все у нас виходить. Звичайно, є окремі важкі випадки, але ми працюємо і прикладаємо максимум зусиль разом із батьками.

У садочку вчать дітей розуміти, що всі ми різні, деякі люди потребують особливої уваги, і це все нормально!Директор акцентує на тому, що якщо жити за цими нормами поведінки, країна стане більш лояльною до людей з особливими потребами, і саме тоді їм стане легше і комфортніше жити в суспільстві.

Розвиток педагогів

– Я вважаю, один із компонентів успіху нашого садочка – згуртованість, – розповідає Ольга Миколаївна. – Зараз світ такий, що ми всі дуже поспішаємо. Але, зважаючи на швидкий темп життя, нам потрібен іноді той час, який ми можемо присвятити саме собі.

У дошкільному закладі проводять корисні заняття для колективу: уроки орігамі, малювання тощо. Це допомагає всім перезавантажитись і підготуватись до нових викликів.

Наразі я дуже задоволена колективом. Ці люди дійсно небайдужі до професії, вони на своєму місці.

Директор розповідає, що відчуває у роботі підтримку від Бучанської міської ради та відділу освіти.

– Вони нас бачать і чують наші побажання. Це дуже приємно, це надихає і хочеться працювати й надалі. Ми дуже дякуємо всім колективом за увагу до нас.