Літня випічка з ягодами(РЕЦЕПТИ)
2 хв читання
Влітку не хочеться готувати складні десерти. Випікати кілька коржів для повноцінного торта – тим більше. Спекотно і без духовки! Відмінною альтернативою є швидкі пироги з ягодами і фруктами. Вибір за вами!
Шарлотка без яблук, а з чорницею
Всі ми звісно куштували один з найпопулярніших пирогів – шарлотку. Але ми звикли бачити її з яблуками. А що буде, якщо замінити цей фрукт, на корисну і дуже смачну ягоду – чорницю. Вийде новий смак улюбленої страви.
Вам потрібні:
- 500 грамів чорниці
- 1 склянка борошна
- 1 склянка цукру
- 1 ст. л. вершкового масла
- 3 яйця
Що робити:
Збийте за допомогою блендера яйця з цукром . У вас повинна вийти пишна біла маса. Всипте в неї просіяне борошно і акуратно перемішайте.
В охолоджену форму з холодильника, дно чистими сухими ягодами чорниці, додати тісто і випікати всю цю красу в розігрітій до 180°С духовці протягом півгодини.
Пиріг з черешнею: швидкий рецепт на сковороді
Рецепт цього пирога з черешнею виручить, якщо поруч немає духовки або мультиварки. Готувати десерт надзвичайно просто з доступних інгредієнтів. Шоколадне тісто відмінно поєднується зі смаком черешні, нотки кориці надають десерту пікантність.
Необхідні продукти:
- Масло вершкове – 60 г
- Борошно пшеничне – 100 г
- Черешня без кісточок – 100 г
- Кориця – 0,5 ч.л.
- Какао-порошок – 10 г
- Сода – 0.3 ч.л.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Молоко – 50 мл
- Цукор – 60 г
Черешню помити, очистити від кісточок, висушити. У сотейнику змішати масло з цукром, поставити на повільний вогонь, помішуючи, дочекатися розчинення цукру і отримання однорідної маси. Остудити суміш до кімнатної температури, потім додати яйця, збити вінчиком або міксром на низькій швидкості.
Борошно просіяти, додати соду, какао, корицю. У сотейник з маслом і яйцями влити молоко і додати сухі інгредієнти, добре вимісити.
Для пирога з черешнею можна використовувати керамічну форму, або одноразову з фольги. Головне, щоб за діаметром вона підходила під розмір сковороди. Змастити форму маслом, вилити тісто, а зверху розкласти ягідки черешні.
Сковороду прогріти на повільному вогні протягом 5 хвилин, після чого помістити в неї форму з пирогом, накрити кришкою і готувати 40-45 хвилин. Готовність десерту перевірити дерев’яною шпажкою.
Нехай вам смакує!
Подивіться: рецепт полуничного морозива з йогурту | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)