Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Архіви – це пам’ять народу

1 хвилина на читання

Архіви це відбиток минулого який важливо знати заради майбутнього. Така головна тема семінар-наради “Організація ведення архівної справи та діловодства у територіальній громаді”, що відбулася у Бучі на базі Українського гуманітарного інституту. У ній взяли участь представники різних організацій та установ Бучанської громади, а також фахівці державного архіву Київщини. Організатор заходу – архівний відділ Бучанської міської ради.

У вступному слові директор державного архіву Київської області Софія Каменєва розповіла про важливість архівної справи і необхідність правильно зберігати документи, адже це може знадобитися і нам через багато років, і наступним поколінням:

“У архівах зберігається пам’ять нації, пам’ять народу, а тепер і пам’ять громади”.

На семінарі йшлося також про майбутнє архівів, адже в умовах сучасності установа має змінюватися, ставати доступною і відкритою.

Також зараз проходить трансформація архівів, адже виникла необхідність зберігати не лише паперові документи, а і електронні, можливо і веб-сторінки, комп’ютерні ігри тощо.

За словами пані Софії у державному архіві Київщини зараз зберігається 2,5 мільйони документів, які охоплюють період із середини XVII століття до сьогодення. У презентації установи присутні побачили і старовинні вже пожовклі сторінки паспортів, земельних грамот тощо, і світлини, яким уже десятки років.

Далі були теоретичні знання і практичні поради, щоб архіви у кожній організації були на належному рівні.

Нагадаємо, Випускники Українського гуманітарного інституту отримали дипломи | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)