Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Дітлахи на годинку відчули себе справжніми пожежникам (ФОТО)

1 хвилина на читання

До Державних пожежно-рятувальних частин у Бучі та Ворзелі завітали маленькі гості із місцевих шкіл. Надзвичайники поділилися згодом, що отримали багато позитивних емоцій, коли проводили екскурсії учням.

«Є професії, про які ми  знаємо здебільшого з фільмів, телевізійних новин, сторінок книжок. Саме до такої категорії й належить небезпечна, важка, але дуже необхідна професія пожежника, – зазначила заступник директора Бучанської СЗОШ № 5 Оксана Сімороз. – Як же насправді відбувається чергування пожежної бригади? Як швидко автомобіль дістається до потрібного місця? До якого поверху може дістати пожежна драбина? Аби знайти відповіді на ці та безліч інших запитань, учні 2-Б та 2-В класів вирушили на екскурсію до пожежної частини.

Діткам продемонстрували технічні можливості пожежно-рятувальної техніки та обладнання, познайомили з сучасними автомобілями, які при потребі повинні дуже швидко виїхати на місце пожежі. Показали спецодяг, який завжди повинен бути у стані повної готовності. Адже тривожний сигнал може пролунати будь-якої хвилини.

А далі стало ще цікавіше: надзвичайники дали змогу учням посидіти у спеціальному пожежному автомобілі, приміряти захисний шолом, спробувати самим «покерувати» пожежним рукавом, з якого під великим напором ллється вода.

Паралельно фахівці нагадали дітям правила пожежної безпеки в побуті, на воді та правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Адже безпека – понад усе!

Ми розповідали, що у Бучанському парку пройшли гаївки для пластунів