Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Ворзелі привітали зі святом малюків Дитячого будинку (ФОТО)

1 хвилина на читання

На території Бучанської громади у селищі Ворзель розташований Київський міський будинок дитини ім. М.М. Городецького, у якому перебувають малюки до шестирічного віку. Вони всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, з органічними ураженнями центральної нервової системи та порушеннями психіки.

Символічно, що саме в Міжнародний день захисту дітей заклад зустрічав гостей, й нагадав всім про себе та своїх вихованців, які як ніхто інший потребують уваги та підтримки.

– Хочу висловити слова вдячності в першу чергу вам, вихователі, які дотичні до функціонування даного закладу. Важливу місію ви виконуєте! – Звернувся Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Я хочу, щоб дітки, які у вас на руках, в майбутньому приходили і щиро вам дякували за материнську турботу, яку ви проявляєте до них.

Всі, хто завітав до Будинку дитини, принесли для малечі приємні сюрпризи. Від міської ради малюки отримали у подарунок похід на атракціони у Бучанський міський парк.

А цього дня діточки були у захваті від веселих розваг, які їм організували. Клоуни і аніматори, ігри і жвава музика, різнокольорові кульки і контактний зоопарк, що приїхав до них у заклад, – щасливі обличчя малюків радували працівників дитбудинку і гостей свята.

Дитячий заклад заснований в 1933 р. з ініціативи Михайла Марковича Городецького і носить ім’я свого зачинателя, який стверджував, що неповноцінних дітей не буває – всі діти цінні та прекрасні.

За час свого існування в Будинку дитини перебувало 9270 вихованців, з яких було усиновлено 2260 дітей. Нині у закладі виховується 36 малюків. Колектив установи налічує 28 трудових династій.

На заході також була присутня заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, яка повідомила, що зараз тривають роботи по реорганізації закладу:

– Наша мета створити у Києві великий потужний сучасний центр медичної реабілітації та паліативної допомоги для дітей.

Це за словами заступниці надасть змогу більш комплексно допомогти кожній дитині, яка потребує допомоги. А ще додала, що на базі нового центру планують створити денний стаціонар.

– Батьки зможуть привезти діток на денне перебування, де буде надано реабілітація, розвиток, соціальний супровід, психологічна допомога, аби батьки в цей час могли поїхати на роботу, зайнятися своїми важливими справами, а ввечері забрати дитинку додому, – розповіла пані Ганна.

Наразі створена комісія, яка займається цим питанням.

Вчора Яскравий і цікавий день дитинства відзначили у Бучанському міському парку