Грудень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Звернення Бучанського міського голови Анатолія Федорука з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

1 хвилина на читання
Шановна громадо!

Щороку 3 грудня Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

Поруч із нами живуть десятки людей, яким чи не щодня доводиться долати труднощі і перешкоди, але сила їхнього духу, цілеспрямованість, уміння ставити перед собою мету і досягати її не просто заслуговують на велику повагу, а вчать і нас радіти кожному дню, служать прикладом життєлюбства та оптимізму.

Вони вже довели, що можуть жити повноцінним, насиченим життям, займатися спортом, творчістю, працювати і навіть ставити світові рекорди. Все це – завдяки силі духу і цілеспрямованості, а також щоденній боротьбі зі скептиками, упередженнями та самим собою.

Тож сьогоднішній день – це привід згадати про той комфорт і стандарти співіснування, які мають бути в сучасному місті. Про доступність і безбар’єрний рух. Про зручні тротуари, похилі з‘їзди, правильні пандуси і транспорт, де будуть раді людині у візку.

На жаль, ми в Україні поки далекі від європейських підходів, але з кожним роком ситуація покращується. Приходить усвідомлення, що доступність – це питання не лише людей з інвалідністю, а й зручність кожного з нас. І наша відповідальність, бо ми разом малими і великими справами можемо підвищити їхнє комфортне існування в таких містах і громадах, які активно розвиваються, як Бучанська ОТГ.

Маємо у громаді приклади сотень людей з інвалідністю, які не здалися, а кинули виклик обставинам і щодня демонструють свою жагу бути корисними суспільству. Вони є зразком для інших, роблять усе можливе, аби і їхнє життя, і життя тих, хто поряд, було наповнене маленькими щасливими моментами. Дякую їм за це!

Ми також працюємо на майбутнє. Створення одного з перших на Київщині інклюзивно-ресурсних центрів у Бучі стало маленьким, але важливим кроком на шляху до руйнування бар’єрів, які заважають особливим дітям відчувати себе вільно і комфортно, брати активну участь в усіх сферах громадського життя, отримувати повноцінну шкільну освіту.

Дякую за працю і підтримку соціальним працівникам, волонтерам, усім тим, хто допомагає людям з інвалідністю долати життєві труднощі і захищає їхні права.

Нехай нормою життя кожного із нас стане розуміння особливих потреб людей з інвалідністю, прийняття і активна життєва позиція, які допоможуть здолати всі проблеми! Сьогоднішній день саме про це.

Разом зробимо більше!