Серпень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«Лісова пісня» скульпторів у Бучанському парку

1 хвилина на читання

Статуї та скульптури розміщені на всій території міського парку. По якій би стежині ви не попрямували, обов’язково зустрінете цікавий витвір митців.

Більшість з них  були створені на симпозіумі скульпторів у 2011 році, який мав назву «Лісова пісня». Його темою було все, що пов’язано з природою, тваринами, людьми. Варто зазначити, що до роботи в пленері запросили професіоналів своєї справи з різних міст України: Львова, Ужгорода, Черкас, Києва, Запоріжжя, Одеси.  У підсумку маємо багато таємничих лісних істот, богів та богинь, що оберігають це місце та стали улюбленцями багатьох відвідувачів, адже надають певного шарму парку. Ось назви деяких скульптур: «Мавка», «Воїн», «Єва», «Лісова птаха», «Лісовий Бог», «Лісовичок», «Материнство», «Олень», «Охоронець лісу», «Павлик-равлик», «Паросток», «Пробудження», «Сирена», «Спляча мавка».

Неподалік від центрального входу, якщо пройти повз ротонду, французький дворик, далі від літнього театру ведуть дві доріжки. Якщо спуститись донизу лівою – потрапляємо в чарівний ліс, де оселилося невеличке озерце з фонтаном, в якому живуть черепахи.

За фонтаном нас зустрічають звивисті доріжки, та романтичні скульптури дівчини з горщиком та леді з корзиною. Можливо це подруги Афродіти, а можливо, прості дівчата, які вирішили залишитись назавжди в тіні вікових дубів та могутніх грабів.

Місце сили – розкішний величавий дуб

Якщо ж звернути вправо – потрапляємо до літнього кафе, дитячого майданчика та трохи далі  до могутнього старого дуба – місця сили. Місцеві жителі кажуть, що він володіє великою силою та може поділитися нею з кожним, хто його обіймає. Поряд з дубом стоїть його мармуровий товариш – витвір мистецтва, автор якого Арсен Пелюшок.

Ця скульптура – це обличчя самого старого дуба у вигляді мудрого старця. За задумкою самого автора скульптура має назву «Лісовий бог» та нагадує «язичницькі монументи і несе в собі сакральний смисл, певну енергетику та ідею». Поряд розміщена сцена, де проводять різні заходи та фестивалі. Один з таких – О’fest – фестиваль опери, мюзиклу та оперети – це міжнародний музичний фестиваль, де представлені колективи та музиканти з різних країн.

Тож поспішайте у мандри одним з найкращих парків Київщини, відпочивайте, отримуйте насолоду і набирайтеся сили.