Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
08.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Актуально: щодо свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти

1 хвилина на читання

Здобувачам освіти, які висловили бажання не проходити ДПА (у будь-якій формі) свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти мають бути видані невідкладно, але в будь-якому випадку не раніше дати видачі відповідного свідоцтва, що у ньому зазначена.

Здобувачам освіти, які висловили бажання проходити ДПА (незалежно від їй форми) свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти видаються після проведення ДПА та відображення її результатів у додатку до свідоцтва, але в будь-якому випадку не раніше дати видачі відповідного свідоцтва, що у ньому зазначена.

Привертаємо увагу, що на підставі письмової заяви здобувача освіти з мотивованою та обґрунтованою потребою у виправленні документа про освіту керівник закладу освіти має право звернутися про заміну документів та їх карток до відповідного департаменту (управління) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.

Одночасно звертаємо увагу на те, що дата видачі додатка до свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти не обов’язково має співпадати з датою видачі самого свідоцтва (при цьому, додаток не може бути виданий раніше, ніж свідоцтво).

З метою організації видачі документів про повну загальну середню освіту особам, визначеним пунктом 7 розділу ІІ Порядку, рекомендуємо пропонувати зазначеним особам пройти ДПА в закладі освіти. В іншому випадку зазначені особи не зможуть отримати документ про повну загальну середню освіту у зв’язку з відсутністю будь-якого підтвердження відповідності результатів навчання державним стандартам освіти.

З метою організації видачі документів про повну загальну середню освіту особам, визначеним пунктом 11 розділу ІІ Порядку, такі особи мають пройти річне оцінювання за 11 клас та за Їхнім бажанням можуть пройти ДПА у закладі освіти або у формі ЗНО. У випадку, якщо зазначені особи не були зараховані до закладів освіти на території, підконтрольній Україні, і не мають результатів річного оцінювання, для них не може бути замовлено та видано документи про повну загальну середню освіту.