Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Євген Довгаль: “Щоб жінка почувалася комфортно”

1 хвилина на читання

Молодий фахівець Довгаль Євген Віталійович, завідувач акушерсько-гінекологічного відділення Бучанського консультативно-діагностичного центру БМР, працює у Бучі майже сім років.

Вибір професії зробив сам: у 12 років захотів стати медиком і реалізував мрію. А зі спеціалізацію визначився під час практики в інституті, після того, як вперше у житті побачив народження людини.

Будь-яка жінка відразу скаже, що боїться двох лікарів: гінеколога і стоматолога. Але ми впевнені, що після візиту до цього медика у списку страшилок пані залишиться лише зубний лікар.

Намагаємося створити для жінки адаптивні умови, щоб вона почувалася комфортно, – впевнено говорить завідувач.

І це правда. Спілкування з Євгеном Віталійовичем заспокоює і додає піднесення, адже відчувається чудова суміш професійності із добротою, повагою і бажанням допомогти.

Він чудово розуміє, що зараз головне завдання медиків консультативно-діагностичного центру – це в першу чергу своєчасна діагностика, а також профілактика захворювань. А ось своїх колег зі стаціонарних медичних закладів впевнено називає рятівниками людського життя:

Я вважаю, що лікарі, які працюють у стаціонарі, зокрема відділенні акушерство-гінекологія, – це рятівники. І не лише хірургічний профіль. Терапевти борються з інфарктами, невропатологи – з інсультами. А хірургічна спеціальність на етапі стаціонару – рятівники.

Євген Довгаль мріє попрацювати у сучасній іноземній лікарні високого рівня і бажано у пологовому будинку. Не переїхати, не іммігрувати. А саме подивитися, як там працюють, почергувати, спробувати роботу в сучасних умовах із новітнім обладнанням, яким вони володіють.

Лікарям в умовах сьогодення бажає терпіння, наснаги до роботи, і не покидати професію.

Думаю, що ті, хто мислить так, як я, отримують задоволення від роботи. Тому бажаю терпіння, – каже Євген Віталійович. – А пацієнтам – міцного здоров’я і приходити на консультацію до лікаря завчасно.