Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
24.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ставши донором, зцілите не одне життя

1 хвилина на читання

Я намагаюся постійно здавати кров, щоб допомогти якомога більшій кількості людей. – розповідає Наталія Коваленко, медична сестра Бучанського центру (ПМСД). ¬– Пам’ятаю, коли народжувала моя невістка, їй потрібен був кесарів розтин, і ми зверталися до всіх знайомих, щоб допомогли та стали донорами, адже в неї рідкісна група крові – третя негативна. Ще був випадок, коли брату подруги потрібно було робити переливання крові, ми всією родиною теж були донорами. Тому розумію, якою важливою є місія здавання крові та скільки життів можна врятувати, якщо вчасно стати донором. Мої чоловік і син підтримують мене в цій добрій справі й самі часто долучаються до здачі. Донька теж дуже хоче спробувати, однак наразі має недостатню вагу, щоб стати донором.


Я завжди готова здати кров, тому що розумію наскільки це важливо, – пояснює Олена Чернікова, медсестра педіатричного відділення Бучанського центру (ПМСД). – Я знаю, що багато людей бояться цієї процедури, та хочу запевнити, що це зовсім не страшно та безпечно, навіть корисно. Особисто для мене це обов’язок як громадянина своєї країни та свідомої людини, особливо у часи воєнних дій. Нещодавно був випадок, коли маленькому хлопчикові потрібні були донори, і я сподіваюся, що моя кров хоч трішечки допомогла молодому життю, – ділиться Олена Олександрівна. – На жаль, зараз багато хто потребує медичної допомоги із застосуванням донорської крові, брак якої прирікає людей на смерть. Саме це спонукає мене бути донором…


Нещодавно був донором, тому що дізнався, що наразі не вистачає донорської крові. Залишилося приємне відчуття від думки, що зміг зарадити людям, яким необхідна була допомога, тому мотивація у мене сильна, – ділиться враженнями Михайло Михайлюк, охоронник Бучанського центру (ПМСД). – Тим паче, що ця процедура ще й корисна для власного здоров’я, – запевнив Михайло Петрович.


Справді, бути донором корисно не тільки для душевного людського стану, але й для фізичного. Адже покращується серцево-судинне здоров’я. Регулярно здаючи кров, зменшується її в’язкість. Окрім цього, донорство зменшує кількість заліза, що окислюється у вашій крові, адже надмірність його погіршує стан серцево-судинної системи.


Тож приєднуйтеся до цієї шляхетної та корисної місії! Це легко, варто лише спробувати! Адже ставши донором, ви подаруєте комусь краплинку надії та зцілите не одне життя…