Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Готуємо малюків до дитсадочка

1 хвилина на читання

Ми підготували для вас поради, як дитині «без травм» повернутися у дошкільний заклад після карантину.

На цьому тижні дитячі садочки Бучанської ОТГ відкривають свої двері для маленьких дослідників і принцес. Потрібно розуміти, що нові обмеження можуть виявитися стресовими для малюків та викликати негативні емоції.

Тому батьки та вихователі повинні не лише стежити за дотриманням нових вимог, а й допомогти вихованцям адаптуватися до них.

«Ми ж не будемо очікувати від малюків, що вони відразу зможуть дотримуватися дистанції, не грати одне з одним, не торкатися, не бавитися м’якими іграшками, сидіти на стільчиках. Завдання дітей такого віку – рольові ігри, сенсо-моторний розвиток. Бігати, кричати, пробувати різні матеріали і в активній грі з друзями освоювати правила і ролі. Ми не можемо позбавити дитину чогось, не запропонувавши натомість рівноцінне», – пояснює сімейна психологиня Світлана Ройз у коментарі Новій українській школі.

Аби підготувати сина чи доньку до садочка після тривалої перерви і забезпечити їй комфортне перебування, ми радимо скористатись порадами від дитячих психологів.

Поспілкуйтеся з дитиною про нововведення

Посткарантинний період варто розпочати з обговорення нових правил.

Майте на увазі, що у дітей обов’язково відбудеться певне повернення до періоду адаптації — у знаннях, режимі та сприйнятті реальності садка.

Допомогти дитині звикнути до нового можна за допомогою ігрового формату.

Наприклад, запропонуйте малюку перетворитися в «супергероя», секретною місією якого є мити руки та використовувати дезінфектор.

Щоб навчитися тримати дистанцію, запропонуйте дитині уявити, що в кожного є невидимий захисний скафандр на відстані витягнутих рук, який не можна чіпати.

Розкажіть, що тепер у садочку щодня у дітей будуть перевіряти супергеройське здоров’я, тобто вимірювати температуру.

Пояснюючи правила, зробіть акцент на тому, що дорослим не можна заходити до космічного корабля. Адже потрібно попередити дітей, що батьки більше не заходять до приміщення групи.

Придумайте свій особливий спосіб прощання. Пам’ятайте, що після тривалого перебування вдома малюкам буде складно розлучатися з вами, тому намагайтеся в перший день забрати дитину раніше. Їм важливо дати гарантії, що ми за ними прийдемо, особливо, коли ми багато разів повторювали «як ми від тебе втомилися, швидше б закінчився цей карантин…»

Будьте уважними до себе та своїх дітей!