Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Дитсадочки – перші дні роботи в умовах адаптивного карантину (ВІДЕО)

1 хвилина на читання

У Бучанській ОТГ всі заклади дошкільної освіти – і приватні і комунальні, відновили свою роботу. Людмила Опеньок, заступник начальника відділу освіти з дошкільного виховання БМР розповіла, що в умовах адаптивного карантину, враховуючи дозволені норми, ще не можуть садочки прийняти всіх діток. Тим не менш, близько 200 малюків повернулися в групи.

Журналісти БН подивилися, як працюють комунальні заклади «Капітошка» і «Козачок».

У «Капітошці» сьогодні працює одна група «Волошка». Вихователь Алла Пастух розповіла, що зазвичай у групі близько 25-ти вихованці, а сьогодні – 6.  

Їх всіх вранці зустрічали біля входу, вимірювали температуру і лише після забирали малюка у приміщення. Вихователі зазначили, що дітки багато гралися на свіжому повітрі, на щастя, погодні умови це дозволили.

Під час обіду за столиками, за якими зазвичай сидіть 6 діток – зараз не більше двох. Всі працівники закладу у масках і бахілах. До речі, засобами індивідуального захисту та антисептиками у достатній мірі забезпечені всі комунальні заклади.

Завідувач дошкільного закладу «Козачок» Тетяна Морозенко поділилася, що у них зараз функціонують дві групи, а вихованців поки лише 12, але очікують, що завтра діток буде вже більше.

Тетяна Морозенко розповіла, що на полицях у ігрових кімнатах жодної м’якої іграшки та килимків на полу. Вони залишили лише ті іграшки, які можна помити та обробити антисептиками. І наголосила, що намагаються якнайбільше проводити час на вулиці. До речі, у закладах як і зазвичай з 1 червня розпочався оздоровчий період, тож додали другий сніданок – соки, фрукти.

Крім миття рук та обробки антисептиками, у дошкільнят кожних чотири години вимірюють температуру. Головне на сьогодні, що всі дітки здорові, а температура і у вихованців, і у працівників закладів – 36,6.

Заступник відділу освіти Людмила Опеньок наголосила: «Не варто турбуватися тим батькам, чиї діти ще не пішли у садочок. Адже із 9 червня відкриваються ще додаткові групи, а за 10 днів очікується черговий етап пом’якшення адаптивного карантину. Тож всі бажаючі зможуть повернутися до своїх груп».

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини