Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Співуча «Веселка»

1 хвилина на читання

Учасниці ансамблю, про який ми хочемо вам розповісти, неодноразово своїми виступами зачаровували глядачів всеукраїнських, міжнародних фестивалів та конкурсів. І звичайно, вже не один раз їм аплодували у глядацьких залах Бучанської ОТГ. Дівчата настільки талановиті, що впевнено йдуть до перемоги, не залишаючи сумнівів щодо своїх вокальних здібностей.

Наш ансамбль «Веселка» почав свою діяльність наприкінці 2018-го, – розповідає керівник юних зірочок, директор Блиставицького будинку культури Оксана Прокаєва. – Протягом 2019 року мої дівчатка отримували тільки перемоги. Перший наш конкурс проходив у Пущі-Водиці –Х Всеукраїнський фестиваль «Золоті ключі». Тоді ми зайняли I місце у номінації дитячі вокальні ансамблі. Це була неймовірна подія! Я впевнена, що вона запам’ятається юним співачкам на все життя.

У вересні 2019 року колектив виступив на ХI Всеукраїнському фестивалі-конкурсі аматорської творчості «Пісенні візерунки», що проходив у місті Буча, і також посів I місце.

Учасниці колективу – Наталка Лук’яненко, Анастасія Гусар, Вікторія Новіченко, Вероніка Топоренко та Іринка Міль. Усі вчаться у Блиставицькій школі №6.

Оксана Юріївна розповідає, що працює не тільки директором Будинку культури, а вже понад 10 років викладає музику та мистецтво в місцевій школі.

– Я слідкую за юними талантами майже із садочка, а з першого класу беру дітей на навчання. Учасниці «Веселки» раніше співали сольно. Але я вирішила створити ансамбль і не прогадала. Вони чудово доповнюють одна одну.

Хто вважає, що мода на українську пісню пройшла, глибоко помиляється. Пісня здатна зачепити за живе, викликати в одну мить стільки різних почуттів, що мимоволі відчуваєш весь спектр емоцій.
І в цьому переконалися судді Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «В обіймах часу», де юні співачки зайняли I місце і отримали сертифікати на безкоштовну участь у міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв, що мав проходити у Грузії. На жаль, цього року через пандемію коронавірусу участь у фестивалі залишається під питанням.

Блиставиця щедра на таланти. Інша учениця Оксани Юріївни – сольна співачка Анна Католіченко також посіла 1 місце та отримала сертифікат на участь у конкурсі. А взимку на фестивалі духовної музики «Введенські піснеспіви», який проходив у Ворзелі, перемогу у своїх номінаціях отримали «Веселка» і солістка Будинку культури Вероніка Горобець.

–Зараз ситуація у світі не найкраща, – із сумом продовжує розповідь Оксана Юріївна, – але ми не зупиняємось і беремо участь у конкурсах, які проходять дистанційно. На Всеукраїнському фольклорно-етнографічному фестивалі-конкурсі «Золоті ключі» ми перемогли і отримали сертифікат учасника Всеукраїнського фестивалю народної творчості «Ярмаринка», який буде проходити в серпні. Маємо надію, що до того часу поборемо всі негаразди, конкурс відбудеться, і колектив виступить на сцені.

Нещодавно чудовою звісткою стала перемога дівчат на фестивалі-конкурсі «Зірки України». Одразу чотири перші місця у своїй віковій категорії естрадного жанру.

– Суддів зворушило, як солістки «Веселки» заспівали «Шануймо матір, шануймо батька» та «Веснянку», і це справді було прекрасно.
Неймовірні твори у бездоганному виконанні представили на розгляд журі вихованки Оксани Прокаєвої: Анна Католіченко, Вероніка Горобець та Іринка Міль.

Ансамбль «Веселка» проводить активну творчу діяльність, бере участь в концертних програмах Бучанської ОТГ та Київщини. Репертуар колективу становлять здебільшого твори української естрадної пісні.

Дівчата, як і гоже в їхньому віці, дуже оптимістичні та мріють про квітуче та щасливе майбутнє. Зараз вони опановують вокальне мистецтво зі своїм керівником, вчаться у Бучанській школі мистецтв, займаються танцями та отримують гарні оцінки у загальноосвітній школі. Майже всі учасниці колективу відмінниці. До прикладу, вже два роки поспіль Наталка Лук’яненко отримує стипендію Бучанського міського голови Анатолія Федорука для талановитих та обдарованих дітей.

Хочеться подякувати Оксані Юріївні за неймовірну роботу і за те, що дає можливість дітям творчо розвиватись. А учасницям гурту побажати продовжувати нести вогник української пісні у своїх душах.