Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
18.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Де можна підчепити коронавірус – поради у літній сезон

1 хвилина на читання
Буча_діти2

Видання Vox наводить низку порад, яких варто дотримуватись у літній період, щоб безпечно проводити час на вулиці.

1. Якщо це можливо, проводьте час на вулиці. Віддавайте перевагу зустрічам із невеликою групою знайомих у парку чи на подвір’ї, якщо йдете у ресторан, то обирайте місця на літній терасі, якщо бігаєте, то робіть це у лісі, а не у тренажерці.

2. Не забувайте постійно мити руки й не чіпати обличчя. Ці поради залишаються незмінними в умовах спалахів будь-яких інфекційних хвороб.

3. Носіть маску у громадських місцях. Маска захистить інших від заражених людей, адже зупинить слиз, який вилітає під час розмов, сміху, чхання чи кашляння.

4. Уникайте людних місць. Оберіть столик у кафе, віддалений від інших відвідувачів. Те саме стосується парку чи пляжу. Якщо запрошуєте людей додому, уникайте великої вечірки, так само, відмовтесь від обіймів і поцілунків із людьми, з якими ви не живете в одному домі.

5. Уникайте поверхонь, яких часто торкаються інші. Сюди підпадають лавки у парку, гойдалки, ручки дверей, поручні – принаймні, витирайте їх перед використанням або носіть одноразові рукавички.

6. Якщо кудить ідете чи їдете, робіть проміжки між подорожами чи походами до магазину. За продуктами варто ходити якомога рідше, а тимчасова самоізоляція дозволить не заразити інших людей, якщо ви все ж інфікувались.

7. Створіть своє закрите коло друзів чи родини й намагайтесь особисто спілкуватись лише з ними. Таким чином, якщо заразиться хтось один, ця людина не інфікує десятки людей. Так само, менше ризикуєте й ви, якщо зустрічаєтесь із обмеженою кількістю людей.

8. Якщо ви у групі ризику, будьте особливо обережні. Йдеться про старших людей і тих, хто має хронічні захворювання органів дихання чи інших внутрішніх органів.