Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Неймовірні фільми, зняті за мотивами дитячих книг

1 хвилина на читання

Зняти хороший фільм по книзі — завдання надзвичайно важче. Найчастіше книга все одно залишається кращою за кіно, тому що уява вже побудувала в нашій голові цілий світ. Але деяким сценаристам і режисерам вдається зробити так, щоб кіно виходить точно не гірше книги.

1. Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка і чарівна шафа

Хроніки Нарнії — цикл з семи фентезійних книг, написаних Клайвом Стэйплзом Льюїсом, великим другом Толкіна. В них розповідається про пригоди дітей у чарівній країні Нарнії, де тварини розмовляють, магія — норма життя, а добро невпинно бореться зі злом. Поки для кіно зняли тільки три книги (ще «Принц Каспіан» і «Підкорювач Зорі»), але крапку в проекті ще не поставлено.

2. Всі фільми серії про Гаррі Поттера

Мабуть, найпопулярніша екранізація дитячих книг Дж. К. Роулінг. Зараз чарівний кіносвіт розвивають далі, знімаючи пригоди вченого-біолога Ньюта Саламандера, в 2016 році вийшов фільм «Фантастичні тварини і де їх шукати», а в 2018 — його пряме продовження «Фантастичні тварини: Злочини Грін-де-Вальда».

3.Ернест і Селестіна: Пригоди мишки і ведмедя

Чудовий і незвично намальований мультфільм, заснований на серії книг бельгійської письменниці Габріель Венсан, розповідає про дружбу крихітної мишки і великого ведмедя. Ернест знайшов її, коли був голодний, але не з’їв.

4. Кролик Пітер

Кролик Пітер і його друзі, як і належить цим пухнастим звірам, весь час розоряють грядки злісного фермера МакГрегора. Коли старий вмирає, звірі радіють, що нарешті отримали сад у своє повне розпорядження, але несподівано з’ясовується, що у МакГрегора є спадкоємець. Бути новій війні! В основу фільму покладена серія оповідань англійської письменниці Беатріс Поттер. Сподіваємося, скоро наше звичне життя полагодять, і в серпні в кінотеатрах вийде продовження пригод Пітера.

5. Хранитель часу/Хюго

А цей фільм знятий за мотивами книги Брайана Селзніка «Винахід Хьюго Кабре». Хьюго — сирота, який успадкував від батька тільки зламану механічну ляльку-автомат. Він живе на вокзалі, допомагає дядькові доглядати за баштовими годиниками і мріє полагодити свій спадок. Він вірить, що тато зможе передати через нього важливе повідомлення. .

6. Красуня і чудовисько

Нова версія казки розрахована на підлітків від шістнадцяти років, і це відмінний спосіб приманити дітей до класики.

Незабаром читайте продовження…