Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Чи можна користуватися велосипедом під час карантину

1 хвилина на читання

Вже кілька тижнів в Україні діють суттєві обмеження, пов’язані з карантином. Запроваджено їх з метою недопущення поширення коронавірусу шляхом масових контактів між людьми у громадських місцях. Значні зміни діють у сфері пасажирських перевезень, пише УНІАН. Громадський транспорт працює в обмеженому режимі, а пускають до нього виключно за перепустками. Їх видають медикам, рятувальникам, поліції та представникам інших критично важливих професій.

У зв’язку з цим багато українців були змушені звести до мінімуму власне пересування по вулицях. Але, без крайньої потреби все ж не обійтися. Багатьом потрібно відвідати магазини, супермаркети, аптеки тощо.

Для цього люди нерідко використовують велосипеди, кількість яких на вулицях помітно збільшилася. Наскільки законно використання велосипеда під час карантину?

В одному зі своїх недавніх рішень Кабмін змінив попередню постанову, дозволивши українцям пересуватися на велосипедах.

Зокрема, з початку квітня в Україні дозволили діяльність з продажу, оренді, техобслуговування та ремонту транспортних засобів, у тому числі – велосипедів.

“Слід зазначити, що під час карантину, враховуючи потребу максимального уникнення контактів, одним з варіантів пересування по місту в разі крайньої необхідності став велосипед, оскільки велосипедист не взаємодіє з іншими людьми й контактними поверхнями під час поїздки”, – повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та захисту середовища, пише УНІАН. При цьому у відомстві порадили дотримуватися максимальної самоізоляції в період карантину.