Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Любителям городини: сіємо насіння в квітні

1 хвилина на читання

Зелень та овочі з города – найкорисніші вітаміни для людського організму. Особливо, якщо вони вирощені власними руками без пестицидів та шкідливих речовин. Тому облаштовуйте власний город хто де може: на балконі, на дачі та збирайте корисний урожай до столу!

З 1 по 15 квітня сіємо на розсаду насіння теплолюбних зелених культур.

З 10 квітня проводимо яровизацію картоплі. Яровизація це простими слова підготовка картоплі до посадки – прогрівання, пророщування на світлі, тощо. Проведення цих маніпуляцій значно підвищують урожай картоплі.



З 10 по 15 квітня не забуваємо сіяти насіння огірків на розсаду для теплиць, а вже з 15 по 20 квітня – для відкритого грунту, щоб згодом насолоджуватися власними огірочками. Адже окрім смакоти, користь огірка в тому, що в них міститься невелика кількість білків та вуглеводів, вітаміни Е, РР і вітаміни групи В. Окрім того огірки багаті на харчові волокна, які нормалізують роботу кишківника.



З 10 по 30 квітня любителі кабачків, гарбуза і патисонів можуть сіяти насіння на розсаду для висадки у відкритий грунт. Користь кожного з них неоціненна для людського організма.



З 20 по 30 квітня кавуни та дині вже чекають на посів у розсадниках. Не забудьте посадити у відкритий грунт багату на керотин моркву для раннього вживання та корисну для організму людини зелень – листову кучеряву, кореневу петрушку, листову селеру, кріп, щавель.



З 15 по 30 квітня – посів редису в теплиці і у відкритий грунт під плівку. Корисні властивості редьки полягають в багатому вітамінному та мінеральному складі. Адже вона містить у собі калій, кальцій, залізо, фосфор, магній. Всі мінерали легко засвоюються організмом, насичуючи його заповнювати речовинами. Крім мінералів в редьці містяться і органічні кислоти, а також ферменти, ефірні масла, ензими і мікроелементи.




З 25 по 30 квітня сіємо горох, боби, готуємо ґрунт під ярий часник. У бобових міститься безліч корисних речовин, які благотворно діють на всі системи органів. А часник зміцнює імунну та серцево-судинну системи.



Окрім інформації карендаря терміни посіву регулюйте відповідно до місцевого клімату.

Гарного врожаю!