Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Кімнатні рослини-антисептики, які приносять реальну користь

1 хвилина на читання



Кімнатні рослини мають багато корисних властивостей, про які ми навіть не здогадуємося. Адже зазвичай вазони вважаються лише окрасою домівки. Але окрім краси та свіжого повітря, домашні рослини можу бути ще багато чим корисні. Приміром сьогодні мова піде про кімнатні рослини-антисептики.

Аглаонема

Це природний іонізатор повітря. Дана особливість рослини допомагає людині бути стійким до стресів та підвищує працездатність. Багато хто спеціально облаштовує аглаонему біля робочого місця та насолоджується спокоєм та плодами власної праці. Варто згадати й про те, що вазон ще й дуже красивий, тому стає бажаним і вдома і на роботі.



Каланхое

Просто неземна краса, яка допомагає в лікуванні багатьох хвороб: загоювання ран та пролежнів, допомагає при гінекологічних захворюваннях, стоматитах та пародонтозі, гайморитах та тонзилітах.



Бамбукова пальма або Хамедорея витончена

Цей вазон стане в пригоді кожному, хто бажає отримати в домі надзвичайно потужний повітряний фільтр. Варто зауважити, що красуня-пальма при правильному догляді може цвісти круглий рік.



Гербера Джеймсона

Ця домашня рослинка дуже популярна серед любителів кімнатної зелені. Це пов’язано з тим, що вона не тільки надзвичайно красива, завдяки великим неймовірно колоритним квітам, але й тому що гербера дуже добре очищає повітря від різноманітних шкідливих забруднень.



Драцена

Знаменита й бажана в будь-якому домі драцена незамінна помічниця в боротьбі з аміаком, бензолом, ксилолом, толуолом та формальдегідом. Ця пальма крім всього іншого має бактерицидні властивості, ефективний антисептик, сприяє загоєнню ран та допомагає протистояти простудним інфекціям. Звичайно, завдяку власному зовнішньому вигляду стане прекрасним доповненням будь-якого інтер’єру.

 

Фікус

Улюбленець багатьох власників помешкань завдяки красивому вигляду. Особливий тим, що живиться шкідливими речовинами з повітря, вбираючи бензол, пентахлорфенол, трихлоретан, тим самим очищуючи повітря.



Англійський плющ (або хедера)

Ця рослинка знайома багатьом, але мало хто знає про її надзвичайні властивості. Адже англійський плющ (або хедера) стане справжнім помічником для людей, які тримають вдома домашніх улюбленців, бо він може знищувати алергени, які виділяються вовною тварин. Тому алергікам, які все ж мріють завести маленького пухнастого друга, було б добре посадити вдома цю невибагливу та корисну рослину. Також плющ добре нейтралізує формальдегіди й багато інших шкідливих випаровувань.



Цитрусові

Ці кімнатні улюбленці можуть побити рекорд серед найкорисніших рослин. Тому що мають антибактеріальні властивості, знезаражуючи та освіжаючи запилені приміщення. Деревця надзвичайно красиві, а їх плоди мають цілий арсенал корисних речовин.



Алое

Ця кімнатна рослина знайома багатьом від бабусь, які вирощували алое як головну лікувальну рослину. Це дійсно особливий вазон, адже має ранозагоювальну, жовчогінну, антибактеріальну, протиопікову та протизапальну властивості. Сік алое нормалізує травлення й покращує апетит, підвищує імунітет, підвищує гемоглобін, сприяє відновленню тканин. У народній медицині сік алое відомий як засіб при виразковій хворобі, гастриті, фарингіті й ларингіті, гнійних ранах, наривах і фурункулах.



Хлорофітум

Це надзвичайна рослина, адже вона вважається лідером з швидкого очищення повітря приміщення. І це не все на що здатний цей вазон. Хлорофітум звільнить кімнату від від сигаретного диму і чадного газу та нейтралізує формальдегіди, шкідливі мікроорганізми та алергени.



Бегонія біло-плямиста і білий олеандр

Ця кімнатна рослинка заворожує суцвіттям тендітних квітів. Вона прикрашає підвіконня будинків, даруючи красу та затишок кожному, хто забажав бачити її у себе вдома. Окрім того, бегонія покращує роботу верхніх дихальних шляхів та допомагає при бронхіальній та легеневій хворобі.