Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Домашні перекуси – шлях до переїдання

Щоб не мати схожих проблем варто взяти за звичку декілька правил, що неодмінно полегшать життя не тільки вам, але й вашому організму.

Працюючи вдома під час карантину, постійні перекуси стали традицією та першими дзвіночками попередження про переїдання.

І така проблема не тільки у тих хто працює в домашніх умовах, це стосується всіх людей, які протягом дня знаходяться в помешканні. І не важливо, що саме стає причиною переїдання: голод, емоційна напруга чи просто бажання з’їсти чогось смачненького перед телевізором чи ноутбуком.

Щоб не мати схожих проблем, варто взяти за звичку декілька правил, що неодмінно полегшать життя не тільки вам, але й вашому організму.

Для початку слід пам’ятати – половину порції їжі повинні складати овочі та зелень. Наразі, допоки не має сезону овочів з грядки, можете вживати корисні салати з чорної редьки, капусти, моркви, цибулі, листя мікросалатів. Згодом дуже добре було б вживати всі доступні овочі по мірі їхнього дозрівання.

Обов’язково намагайтеся снідати. Багато людей скажуть, що зранку не їдять, п’ють тільки каву. Та хочеться попередити всіх, хто не снідає – це шкідливо для вашого здоров’я. Адже сніданок – найважливіший прийом їжі. Він має бути найбільш ситним, тому що організм має поповнити запаси сил та енергії.

Слідуюче правило може засмути всіх любителів солодощів. Однак здоров’я та гарний вигляд варті того, щоб трішки обмежити вживання випічки, цукерок тощо. Ніхто не говорить про те, щоб взагалі відмовитися від смаколиків. Зменшіть порції та пам’ятайте, що ваша краса та самопочуття напряму залежать від кількості з’їдених тістечок.

Нагадаємо, що крупи, м’ясо, бобові та обов’язково риба, молочні продукти необхідні людському організму. Тому вживайте їх, але не забувайте про міру.

Обов’язково пийте багато рідини. Це не стосується солодких газованих напоїв, які взагалі не варто вживати. Найкраще пити просту воду та чаї. Будьте обережні з трав’яними чаями, адже кожна рослина має свої властивості та в деяких випадках може негативно вплинути на людський організм.

Бережіть себе та будьте здорові!