Січень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Користь лимона, особливо в зимовий період

1 хвилина на читання

Всім відомо, що такий фрукт, як лимон, містить в собі багато вітаміну С, який потрібен для людського організму. Особливо добре вживати лимон в зимовий період, так як вітамін С допомагає зміцнювати імунітет, що дуже важливо аби захиститися від грипу та ГРВІ. 

Взагалі даний фрукт має дуже багато корисних властивостей. Наприклад, добре впливає на серцево-судинну систему, систему травлення та допомагає організму засвоїти залізо та кальцій. Також лимон в народі використовують, як антисептик. Рекомендують сік лимона споживати при атеросклерозі, поганому обміну речовин, сечокам’яної хвороби, геморої, лихоманці, захворюваннях слизової рота.

Навіть цедра лимона має корисні антибактеріальні властивості. Її рекомендується використовувати при гнійної ангіні і запальних процесах органів дихання.

 Однак необхідно все ж таки притримуватися деяких правил та порад при вживанні даного фрукта.

Приміром, лимон дуже добре використовувати саме для профілактичних цілей від сезонної застуди. Але в жодному разі не слід замінювати ліки від ГРВІ, чи іншій хворобі, лимоном.

Не бажано додавати лимон саме в гарячі напої. Тому що, від високих температур корисні речовини фрукта руйнуються, не приносячи бажаної користі.

Не можна споживати лимон тим хто страждає від гастриту, виразки, підвищеної кислотності шлунка, підвищеного тиску, панкреатиту.

Слід пам’ятати, що у всьому повинна бути міра.

Важливо не займатися самолікуванням, радитися з лікарем, а при перших проявах будь-якої хвороби необхідно звертатися до спеціаліста.