Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Вітаємо зі святом Святої Трійці!

1 хвилина на читання


День Святої Трійці або Зелені святки – це одне з основних свят у християнстві і означає єдність Святого Духа, Бога-отця і Бога-сина. У цей день вважається, що людська душа під дією Божої благодаті розквітає плодами чеснот, як матінка природа буйною зеленню.


Зелені святки мають багато традицій та обрядів. Неймовірно цікаво дізнатися більше, зануритися в старовинний світ українських звичаїв, нових і тих, які збереглися на сьогоднішній день та здійснити мандрівку селами Бучанської громади, щоб насолодитися самобутністю кожного з них:


Ой, що ж то за село,
Що в ньому весело,
Кругом нього зеленесенько,
В середині веселесенько,
Кругом нього грушки родять,
В середині подружки ходять!

(Старовинна народна пісня).

Самобутність українських сіл Бучанської громади виражається в першу чергу в людях, їх звичаях, обрядах, традиціях. Ми намагалися якомога більше дізнатися про життя та звички мешканців сіл об’єднаної громади на свято Трійці та радо поділимося отриманими цікавинками з вами, любі наші читачі!

Вітаємо всю Бучанську громаду із Зеленими святками! Нехай Свята Трійця та матінка-природа охороняє ваші родини від недуг та інших негараздів.

Дякуємо старостам та головам селищ об’єднаної територіальної громади за допомогу та сприяння у вивченні місцевого українського фольклору. Велике спасибі за захопливі оповіді, завдяки яким ми дізналися дуже багато цікавого та корисного, й тепер зможемо повідати традиції та звичаї наших предків молодому поколінню…