Жовтень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У день Синяка дякували жителям за підтримку України (ФОТО)

1 хвилина на читання

Родинний, теплий захід з нагоди дня села відбувся у місцевому будинку культури.

Жителі старостату прийшли привітати своїх односельців, яких відзначили подяками Бучанського міського голови Анатолія Федорука за добрі справи.

Його заступник Сергій Шепетько, вітаючи синяківців, висловив спільне бажання, щоб наші захисники повернулися з фронту живими і здоровими. І подякував активним жителям старостату за те, що роблять все можливе, щоб підтримати українських воїнів. Висловив слова вдячності й тим, хто допомагає нашим діткам, які навчаються у таких складних умовах війни, якісно вчитися, бути успішними, освіченими, розвивати свої таланти.

Присутні з глибокою повагою дякували захисникам і захисницям та згадували поіменно загиблих Героїв.

Також висловлювали подяку кожному, хто працює щодня, щоб економіка розвивалася, щоб хлопці, які повернуться з фронту, бачили, що село живе. І бажали один одному процвітання і перемоги України.

Виконувачка обов’язків старости Віра Марченко також звернулася з теплими щирими словами до місцевих жителів. Вона розповіла про волонтерський рух, створений при будинку культури.

«Вони роблять усе, щоб підтримати військових: плетуть сітки, роблять кікімори, окопні свічки, плетуть шкарпетки… Залишають свої справи й приходять сюди. Наближають перемогу, хто як може».

За традицією привітали найстаршу жительку села 91-річну Ольгу Михайлівну Кондрашову. Пані Ольга почала працювати з 12 років. Зараз має велику родину: троє дітей, п’ять онуків, троє правнуків. Хоч і не просте життя мала, та Ольга Михайлівна не здається, і за підтримки близьких теж завітала на свято до клубу.

На урочистостях вручили подарунок «золотим» молодятам Ніні Антонівні й Петру Костянтиновичу Поцап та родині, яка нещодавно стала на весільний рушник – Назару Кондрашову і Катерині Красюк. Назар теж захисник, який приїхав у Синяк у коротку відпустку, щоб побратися з коханою.

Батькам трьох найменших жителів села – родинам Бабенків, Огійчуків і Мельниченків, вручили подарунки для їхніх немовлят.

Яскравих емоцій до слів вітань, які звучали у залі, додав ансамбль «Мальви». Ліричні, веселі, патріотичні пісні із завзятими українськими танцями – глядачі енергійно аплодували, підспівували й відчували велику гордість, що Синяк має таких талановитих артистів.