Липень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Концерт-реквієм і меморіал пам’яті – у Бучі вшановували загиблих (ФОТО)

1 хвилина на читання

1 липня у Бучанському міському парку відбулося відразу кілька меморіальних заходів, на яких вшанували загиблих під час російської окупації. Подію приурочили до Дня Конституції України.

На центральному вході до парку розмістили меморіал жертвам російського вторгнення. Інсталяція включає 501 табличку з іменами невинно вбитих громадян, загиблих під час російської агресії, яких вдалося ідентифікувати.

“Наша єдність і є відповіддю міністру закордонних справ московії пану лаврову, бо він і досі вважає, що його вбивці не могли зробити таких злочинів, – наголосив Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Тож єднаймося, щоб перемогти ту цинічну байдужість, яку сьогодні втілює сучасна росія”.

На алеях вихованці школи мистецтв ім. Левка Ревуцького малювали патріотичні роботи, які потім презентували поважним гостям. До речі, вшанувати загиблих бучанців прибули посли Молдови, Польщі та Литви.

Для найменших відвідувачів підготували традиційні українські розваги, які дуже їм сподобалися.

А з ротонди лилася душевна музика, у виконанні дівчат інструментального дуету “Passion Duo”.

Ввечері у літньому театрі пройшов концерт-реквієм “Об’єднані заради перемоги” за участі артистів Національної оперети України, а також співаків з Польщі, Литви і Молдови. Закордонні гості наголосили, що вони тут, щоб засвідчити Україні свою підтримку.

“У славному місті Буча 8 років ми проводили Офест. Як фестиваль миру. А сьогодні ми робимо вечір-реквієм. Ми говоримо ЗСУ, а я кажу, що це Вищі сили України, які забезпечують нашу перемогу, – сказав зі сцени гендиректор – художній керівник Національної оперети України, н.а. Богдан Струтинський. – Україна має відродитися, побудувати нову сильну націю. Ні голос, ні душу ні наше серце не зупинити.”

Зі сцени звучали відомі світові арії та композиції, а також українські пісні. Під час виконання «Гей, пливе кача» всі глядачі у залі піднялися, дехто ледь стримував сльози, згадуючи страшні часи лютого-березня 2022 і рідних, яких тоді втратили.

«Скільки б не пройшло часу, він не зарубцює наші рани, – наголосив Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Лише в єдності можна пережити ці випробування, які ми зараз маємо. І набагато легше їх пережити за підтримки наших закордонних партнерів».

«Червону калину», яка завершувала дійство на сцені, співали не лише артисти, а і бучанці, що прийшли на творчий вечір. А потім довго аплодували, вдячні за чудовий душевний концерт.