Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Напрямок розвитку молодіжної інфраструктури громади визначено (ФОТО)

1 хвилина на читання

На базі Пластового Вишкільного центру за ініціативи Молодіжної ради Бучанської МТГ пройшла корисна зустріч для молоді на важливу тему: «Розвиток молодіжної інфраструктури Бучанської громади».

На захід запросили Ксенію Ємшину, експертку Міністерства молоді та спорту з питань молодіжної інфраструктури, фасилітаторку, членкиню IAF (Міжнародна асоціація фасилітаторів), тренерку молодіжних програм, одну із авторів навчання «Менеджмент молодіжної ради».

Вона розповіла, що всю молодіжну інфраструктуру об’єднує спрямованість діяльності на задоволення потреб та створення необхідних умов для ефективної соціалізації молодих громадян.

– Тобто на певній адміністративній території можуть одночасно і паралельно діяти найрізноманітніші структури, їхня внутрішня побудова й організація не є важливими для молоді. Для юнаків і дівчат важливим залишається те, щоб таких закладів було якомога більше, щоб їхні послуги були ефективними, щоб вони були доступними і надавали можливість вибору, – наголосила пані Ксенія.

Розпочали зі знайомства

Учасники поділилися на групи, щоб ближче познайомитись і сформувати свої сподівання від ініціативи. Деякі чекали від заходу розуміння стану молодіжної інфраструктури в громаді, деякі шукали нових ідей та нових знайомств, інші мали на меті започаткування нових традицій для молоді.  

Заступник Бучанського міського голови Сергій Шепетько розповів про необхідність залучення на такі заходи більшої кількості молоді, яка б отримувала важливі навички, завдяки чому ставала активними учасниками суспільних процесів та вносила свої креативні ідеї.

Активісти впевненні, щоб молодь була відповідальною і включеною у життя територіальної громади, потрібно почати зі спільного виконання першочергових завдань, якими сьогодні і займались: визначення потреб, пріоритетів, складання плану дій, невеликих спільних ініціатив для початку, їх фінансування і створення простору для більших проєктів.

Голова Молодіжної ради Любомир Джанов розповів, що ідея цієї зустрічі виникла, тоді коли до них звернулись по допомогу активісти Ворзеля, а саме втілення їх ідеї – будівництво скейт-парту у селищі.

– Ми подумали, що громада у нас велика і об’єктів потрібно для молоді багато, та вирішили працювати над ухваленням однієї загальної програми молодіжної інфраструктури Бучанської МТГ.

Мапа розвитку

Молоді лідери провели анкетування і на сьогоднішній зустрічі презентувати результати дослідження, визначили найбільш актуальні проблеми місцевої молоді і спільно розробляли план їх вирішення. А їм у цьому допомогли депутати та представники Бучанської міської ради. Ще учасники проаналізували інфраструктуру громади на мапі, яку самі виготовили, на основі побажання учасників.

В результаті публічного обговорення молодь визначила правильний напрямок своєї діяльності, надихнулась ідеями та готова до звершень.