Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
16.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

На сесії БМР: про зелені насадження, озера і «Березовий гай»

1 хвилина на читання

На пленарному засіданні Бучанської міьскої ради, яке відбулося сьогодні, також розглянули питання щодо довкілля і благоустрою. Серед іншого депутати вирішили:

Передати на баланс КП «Бучазеленбуд»  водний  об’єкт – ставок площею 3,2040 га в межах сел. Ворзель Бучанської міської територіальної громади.

«Нами виготовлено паспорт водойми та визначено її балансоутримувача. Такі кроки дозволять вже найближчим часом розробити комплекс заходів для розчистки озера та покращення стану благоустрою навколишньої території», – розповів секретар БМР Тарас Шаправський.

Провести інвентаризацію зелених насаджень в населених пунктах Бучанської міської територіальної громади.

Дане рішення прийнято для одержання достовірних   даних   щодо   кількісних  і  якісних характеристик зелених насаджень на території населених пунктів Бучанської громади, посилення відповідальності  за  збереження  зелених насаджень балансоутримувачів та їх збереження.

«Наша мета – провести повну інвентаризацію зелених насаджень в межах населених пунктів нашої громади та на підставі отриманих даних розробити комплексний план дій щодо збереження та відновлення зелених насаджень», – зазначив Шаправський.

Прийняли рішення про проведення фітопатологічної експертизи урочища «Березовий Гай» заказника місцевого значення «Ворзельський».

За ініціативою депутатів Людмили Риженко, Лариси Федорук та Валентини Хрокало, а також жителів Ворзеля, яку підтримали депутати, буде проведена вказана експертиза, й на підставі отриманих даних піднімуть питання перед обласною владою для вжиття комплексних заходів щодо збереження та відновлення «Березового Гаю».

Ми публікували, що на сесії Депутати БМР вказали на неналежну роботу Ірпіньводоканалу | (buchanews.com.ua), надали фінансування на лікування хворих, соцжитла і капремонтів, надали в оренду приміщення – Бучанська райрада і адміністрація скоро розмістяться в Бучі (buchanews.com.ua).

Також на сесії розглянули земельні, кадрові та юридичні питання.