Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«О-Fest» – мистецтво не знає кордонів (ФОТО)

1 хвилина на читання

З нагоди дня народження оперети згадаємо чудовий музичний фестиваль оперети, опери та мюзиклу, головною подією якого був виступ артистів у супроводі оркестру Національної оперети України.

«О-Fest» уже увосьме зібрав давніх друзів – після року перерви музика, творчість, краса і любов знову об’єднали світ.

Два насичених подіями, творчістю і талантом дні пролетіли яскравою кометою із зірковим шлейфом.

– Такі події запалюють творчий вогник, згуртовують на добрі й корисні справи, дарують радість від спілкування та сприяють подальшому розвитку дружніх стосунків. Сподіваюся, що отримані враження надихнуть у подальшому на нові цікаві й успішні проєкти, – зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Закінчився фестиваль, на який усі з нетерпінням чекали. А ми вже розпочинаємо підготовку до дев’ятого «О-Festу». Є багато задумок, які точно сподобаються глядачам наступного разу. Але про це згодом.

Тандем співпраці Київського національного академічного театру оперети та Бучанської міської ради – це завжди феєрія яскравих барв, емоцій, мистецтва і задоволення.

– Це чудовий досвід, це те чого так не вистачає Україні: відчувати та любити мистецтво всією душею. Цей прекрасний фестиваль у Бучанському міському парку щороку нагадує нам, що українці готові та хочуть відчути магію сцени, – прокоментував подію керівник Національної оперети України, народний артист України Богдан Струтинський.

У нинішньому році впродовж двох днів виконували світові хіти провідні артисти з Австрії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Ірану, Казахстану, Китаю, Литви, Молдови та України. Вперше за всю історію фестивалю взяв участь і яскраво виступив представник Словенії.

Підтримати свого учасника на свято завітав Посол Республіки Словенія в Україні Томаж Менціна разом із дружиною.

– Я хотів би подякувати Богдану Струтинському, керівнику Національної оперети України, Бучанському міському голові Анатолію Федоруку та всім організаторам фестивалю, за чудову можливість почути виступ нашого словенського співака, – сказав під час прес-конференції Томаж Менціна, Посол Республіки Словенія в Україні.

У мальовничому центральному парку

На сцені літнього театру виступали кращі творчі колективи та солісти України й зарубіжжя, аби мовою музики й надалі об’єднувати світ. За свої творчі роки фестиваль яскраво заявив про себе на європейській фестивальній мапі та став знаковою культурною подією в житті країни.

– Буча не лише місто комфортного життя, а й місто фестивалів. Я вдячний партнерам, які надають нам можливість підготувати локації і на високому рівні провести захід першого дня фестивалю в Бучі. Без такої тісної, традиційної співпраці проводити грандіозні заходи було б досить складно, – зазначив Анатолій Федорук, Бучанський міський голова. – Сьогодні ми всі разом готові до цікавих прем’єр, оригінального звучання відомих хітів, зустрічей із друзями на численних локаціях.

У форматі «open-air»

Опівдні яскраві артлокації розмістилися в Бучанському міському парку, серед яких скульптурні експозиції, виставки живопису та графіки, інсталяції сучасного мистецтва, інтерактивні візуальні проєкти, презентації і ярмарки.

Одну з локацій підготували наші дітки і педагоги Бучанської дитячої школи мистецтв ім. Л. Ревуцького. Вона була неймовірно чудова!

Веселі і цікаві розваги малюків

Дитячий театр – студія «Мюзик-хол» презентує свою виставу «Ваяна». Хлопці і дівчата разом зі своїми батьками насолоджувалися чудовою грою юних артистів.

Дитсадочки і клуби влаштували для діточок цікаві розваги разом з аніматорами. Майстер-класи, розпис обличчя, бульбашкове шоу… Батьки зі своїми чадами гуляли алеями парку, пригощалися смаколиками, фотографували своїх малюків під час розваг. І атмосфера радості й абсолютного щастя наповнила весь Бучанський парк.

Малювали театр

Керівник Національної оперети України, народний артист України Богдан Струтинський урочисто нагородив переможців соціального проєкту «Театр мрій. Діти малюють театр».

Талановиті юнаки і дівчата створили неймовірні малюнки театру і вистав, які їх вразили. Діти навіть музику намалювали.

Дорослі теж отримали позитивні емоції

Програма фестивалю була насичена й цікава. Майже всі куточки міського парку перетворилися на локації, які за бажання обирали поціновувачі того чи іншого мистецтва.

Творчість не має меж, тож цікаво було людям із різними смаками. На фестивалі насолоджувались розмаїттям виробів талановитих людей, слухали концерти камерних ансамблів, майстер-класи, театралізовані постановки, виступи музикальних і танцювальних колективів, соло-виконавців у різних музичних напрямах.

Головна подія фестивалю

У програму заходу втрутився дощ, тож організаторам довелося внести корективи. Заплановане врочисте відкриття на головному вході до парку і виступи кількох колективів ми так і не змогли побачити, та це не змінило настрою ні учасникам фестивалю, ні гостям. Тим паче погода почула молитви музикантів оркестру і припинила зливу незадовго до початку гала-концерту. Тож музика знову мала змогу без перешкод розливатися алеями парку і звучати в серці кожного.

За роки існування до фестивалю долучилося 30 країн та 114 іноземних вокалістів.

Цьогоріч в «О-Fest», крім українських співаків, взяли участь провідні іноземні артисти: Ірена Крстеська (Австрія), Наргіз Керімова (Азербайджан), Наталя Дементьєва (Білорусь), Гіоргі Цхададзе (Грузія), Газал Сафарі (Іран), Євген Шагаров (Казахстан), Пен Юйчжан (Китай), Чен Хань (Китай), Габріеле Букіне (Литва), Іон Тімофті (Молдова). Вперше за всю історію фестивалю на сцені Бучанського літнього театру виступив представник Словенії Лукас Сомоза Остерц.

– Мова музики і таланту не потребує перекладів, а любов, яка зі сцени поширюється парком і вибухає зливою аплодисментів після кожного виступу  вкотре демонструє – мистецтво не знає кордонів, – підкреслив Анатолій Федорук.

Кожен, кому пощастило придбати квитки на головну подію «О-Fest», – Гранд-концерт, аплодисментами й усмішками краще за будь-які слова висловлював щирі захоплення, дякуючи виконавцям хітів оперети, опери, мюзиклів і народної пісні.

Буча – Київ

Другий фестивальний день традиційно проходив у столиці. Бучанський міський голова Анатолій Федорук, співорганізатор фестивалю, привітав з цією подією глядачів у залі оновленого театру Національної оперети України й побажав творчого довголіття заходу.

Цього разу поряд із приміщенням театру працювали кілька локацій, а згодом відбувся концерт за участю зірок, які напередодні запалювали сцену літнього театру Бучанського міського парку.

Свято музики і творчості залишило яскраві спогади в тих, хто став частинкою феєричного дійства!

До зустрічі на О-Fest-2022!