Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
17.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

В Євросоюзі продаж пластикових товарів під забороною

1 хвилина на читання

Від 3 липня у країнах ЄС пластикова продукція одноразового використання не має права продаватися. Як повідомляє Укрінформ за інформацією DW, це передбачено ухваленою у 2019 році директивою Європейського Союзу про заборону пластикового посуду.

З полиць магазинів повинно зникнути:

  • Одноразові тарілки, ложки, виделки, ножі, кілька видів паличок – ватні, для розмішування, а також для тримання надувних кульок;
  • Одноразові пінопластові контейнери для їжі та напоїв;
  • Тарілки та інший посуд з пластмаси на біологічній основі чи біорозкладного пластику
  • одноразового посуду з паперу, який містить пластиковий шар чи вкритий пластиковою плівкою.

Разом з тим ще можна

Зазначається, якщо продукція, яка підпала під заборону, ще залишилася на складі, то її дозволяється всю розпродати. У Німецькій торговельній асоціації вважають, що нереалізованих залишків одноразового пластику ще велика кількість. Та точну цифру не називають.

В той же час

Окремі країни-члени Євросоюзу самі визначаються щодо виконання директиви ЄС. За словами речниці Європарламенту, дані щодо того, як у різних країнах спільноти реалізовують цю заборону, будуть доступні пізніше.

У Німеччині відповідна заборона повною мірою набула чинності у суботу, 3 липня. Водночас у цій країні також набуло чинності правило, що зобов’язує виробників маркувати одноразові непереробні продукти, що на сьогодні не мають альтернатив, як то гігієнічні товари, одноразові стакани, виготовлені з використанням пластику, та цигарки, фільтри яких містять пластмаси. У маркування має бути інформація про шкоду, яку спричиняє пластик, та про правильні способи утилізації таких продуктів.

Ми розповідали, що наші дітки за збереження планети: День Землі у садочку «Яблунька» (ФОТО) | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)