Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
08.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Інтерв’ю з головою Бучанської молодіжки Любомиром Джановим

1 хвилина на читання

«Працюйте і думайте про кінцевий результат, так ви досягнете мети»

Журналіста «БН» Любомир Джанов розповів про тренінг «Молодіжна рада 2.0» та плани молодіжної ради Бучанської громади на найближчий рік. Також поділився особистим секретом мотивації.

Любомире, що таке молодіжна політика для вас?

– Молодіжна політика – це можливість людей віком від 14 до 35 років впливати на вирішення питань, які пов’язані саме з молоддю. Тому що в молодих людей є насправді багато ідей і питань, але вони не мають ніякої платформи аби їх озвучити. Поясню. Старші жителі за необхідності звертаються до міської ради чи до депутата, розповідають проблеми, наприклад, що у них на вулиці щось не так. Але це не спрацьовує з молоддю. Вони не йдуть таким шляхом. Особливо, коли мають креативні ідеї, які допоможуть розвитку громади і впровадження нового, цікавого саме молодим людям. Ця ніша – за молодіжними радами.

Ви – голова оновленої молодіжної ради. Які маєте особисті плани щодо розвитку молодіжної політики?

– Як очільник ради ставлю на перший план створення та затвердження робочої структури. Надалі плануємо створити платформу саме для молоді. Щоб навіть, якщо ти далекий від молодіжної політики, не маєш часу, але маєш бажання подати якийсь проєкт, то завдяки новій платформі це буде реально і можливо.

А чим саме буде відрізнятися нова молодіжна рада від попередньої?

– Ми хочемо створити структуру не тільки в Бучі, а вийти на рівень територіальної громади. Зараз у Здвижівці ми активно розглядаємо створення молодіжного центру, вже знайшли приміщення. І перебуваємо в процесі обговорення цього рішення.

Які проєкти ви плануєте втілити до кінця року?

– На першому місці – формування структури. Що б було кому створювати та втілювати в життя ці проєкти. Далі плануємо організувати молодіжний центр і також створити середовище для самоосвіти молоді (наприклад, влаштовувати тренінги).

Нещодавно учасники молодіжної ради брали участь у тренінгу. Яка основна мета цього заходу. Чи навчились ви чогось нового?

– Основна ціль тренінгу, який відбувся в межах проєкту Erasmus+ «Посилення спроможностей молодих лідерів та молодіжних організацій для значущої участі у житті громади» – додатково розповісти про мету, завдання і що власне таке молодіжна політика. Визначити напрями нашої роботи та мотивувати всіх учасників. Тому що мотивація дуже важлива. А також обговорити, хто що хоче, чого очікує від молодіжної ради.

Особисто ви звідки берете мотивацію? Як мотивують себе учасники? Що допомагає вам не втрачати віру і йти до кінця?

– Молодіжна рада і політика забирає дуже багато часу, ресурсів, але мене завжди мотивує та надихає результат роботи. Тому що я розумію, що якщо буде результат, а він буде, коли я працюватиму, це завжди підживить мене енергією. Щодо учасників, то комусь допомагаю, у когось є свій стержень. Я взагалі більше вірю в особисту мотивацію. Тому що будь-яка людина в першу чергу робить це для самого себе, займається тим, що їй подобається.

Багато людей цікавляться, чи оплачується посада голови молодіжної ради?

Ні, не оплачується. Це як волонтерство, маєш бажання і робиш.

Чи вважаєте ви себе на цей момент успішною людиною?

– Коли в мене немає часу і є багато роботи, тоді здається, що все рухається правильно, добре. І я успішна людина (посміхається, – ред.). А коли з’являється багато вільного часу, нічого не відбувається, все йде монотонно, з’являється думка, що чогось в житті не вистачає. Мені потрібно постійно підживлюватись роботою.

Як досягати своїх цілей?

– Потрібно працювати. Завжди думати про кінцевий результат, цим самим ви мотивуєтесь і досягаєте задуманого.

Розкажіть про проєкт «Туризм очима молоді». Яке його головне значення і завдання? Чи буде він вигідний для міста?

– Проєкт «Туризм очима молоді» має важливе значення як для молоді, так і для всього міста. Завдання проєкту – активувати молоде населення та популяризувати туризм серед громад, а також позиціонувати Бучанську МТГ серед інших територіальних громад, як туристичне місце на всіх всеукраїнських туристичних платформах. Звичайно, проєкт «Туризм очима молоді» буде вигідний для громади, адже сприятиме розвитку та покращенню інфраструктури.

Спілкувалася Поліна Островська

Нагадаємо, минулого тижня молодіжна рада їздила у гості до своїх колег – Обмін досвідом: молодіжки Бучі і Тячева (ФОТО) | БУЧАНСЬКІ НОВИНИ (buchanews.com.ua)