Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
24.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Рішення Бучанської селищної ради щодо 890 га землі є законним

1 хвилина на читання

Саме так вирішив Касаційний цивільний суд у складі Верховного суду України: остаточно відхилив касаційну скаргу Київської обласної прокуратури, залишивши в силі рішення попередніх інстанцій, ухвалених на користь громади Бучі.

Гарної новиною поділився секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський на своїй сторінці у «facebook»:

«Друзі, маємо фінальну крапку в судовій історії про 890 га, яка тягнеться з 2014 року… Сьогодні отримав на руки текст відповідного рішення».

Як повідомляє Тарас Олександрович, суд встановив:

  •  рішення Бучанської селищної ради 2002 року, яким віднесено землі, що частково обслуговувались Бучанською лісогосподарською установою, до земель житлової та громадської забудови – є законним;
  •  територія так званої «Бучанської лісової дачі» як мінімум з початку 1960-х років перебувала в межах селища Буча і статусу лісу 1 категорії не мала, а отже громада мала повне право розпоряджатись нею на власний розсуд;
  •  матеріали лісовпорядкування 1980-х років, на які посилалася прокуратура для підтвердження статусу лісу, є недійсними, оскільки не були затверджені державними органами лісового господарства.

Нагадаємо. Сім років тому за позовом прокуратури Ірпінський міський суд прийняв рішення: 890 га території міста – лісовий фонд. А відтак Бучанська селищна рада не мала право розпоряджатися цими земельними ділянками, а лише Кабінет міністрів України. Та за цим рішенням виходило, що більше 26 тисяч жителів, що мають там свої садиби, не мають права там жити. А поруч – різні інфраструктурні об’єкти, що теж незаконні, адже не належать  власникам – громаді Бучі та її жителям.

Активне відстоювання інтересів громади юридичним відділом Бучанської міської ради, невпинна процесуальна боротьба привели до бажаного результату – юрвідділ таки довів правоту місцевого самоврядування і переміг.

 «Справа по 890 га для нашої команди стала серйозним випробуванням на професійність, зрілість, стійкість і вміння відстоювати позиції місцевого самоврядування навіть у той час, коли проти нас була вся судова та прокурорська система, – зазначив Тарас Шаправський. – Відтепер правам тисяч землевласників і землекористувачів у межах Бучі точно нічого не загрожує, оскільки всі юридичні моменти знято».

Постанова Верховного суду є остаточною і оскарженню не підлягає!