Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

15-річна дівчина застрелила з пневматичної рушниці 16-річного хлопця

1 хвилина на читання

Трагедія сталася у Бучі, коли діти хотіли зробити круті світлини. У поліції Київської області повідомляють, що четверо юнаків та дівчат відпочивали після складання ЗНО у приватному будинку одного з школярів. Під час фотосесії із пневматичною рушницею дівчина, яка тримала зброю у руках, через необережність натиснула на спусковий гачок.

«Пролунав постріл. Куля потрапила у груди 16-річного юнака. Неповнолітній помер на місці події, – йдеться в повідомленні правоохоронців. – За даним фактом поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за ст. 119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України».

За інформацією ЗМІ, які посилаються на правоохоронців, цю зброю батько загиблого хотів подарувати сину.

На трагічну подію відреагував Бучанський міський голова Анатолій Федорук:

«Це велике горе для обох родин, яким висловлюю щирі співчуття. І одночасно прошу звернути увагу на цю трагедію всіх батьків та педагогів нашого регіону. Підлітки повинні розуміти, що зброя – не іграшка. Наше завдання як відповідальних дорослих робити висновки і вчасно проводити роз’яснювальну роботу».

Анатолій Петрович проінформував, що дав доручення відділу освіти та його керівнику Олегу Цимбалу, директорам шкіл Бучанської міської територіальної громади звернути увагу на цей випадок та провести роз’яснювальну роботу. «Попереду у нас – канікули, під час яких діти багато часу проводять разом з однолітками. Цей період має бути для всіх безпечним, – наголосив міський голова.

За вчинене 15-річній дівчині загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Поліція з’ясовує усі обставини події і водночас нагадує, що незнання та недотримання правил безпеки зі зброєю тягне за собою тяжкі наслідки!