Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Літаки повертаються в небо

1 хвилина на читання

Від сьогодні, 15 червня, знову можна літати за кордон — уряд дозволив міжнародні авіаперельоти в межах поетапного послаблення карантину. 

За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, для цього є дві умови. Перша — відсутність обмежень на в’їзд громадян України, друга — контрольована епідеміологічна ситуація в кожній окремій країні. 

Зараз до Європейського Союзу можуть полетіти тільки люди, які постійно проживають у ЄС, громадяни країн-членів ЄС, що нині перебувають за кордоном, члени їхніх родин та дипломати. Також в’їзд до Євросоюзу дозволяють медикам і дослідникам, людям, що перевозять товари, і прикордонникам.

За словами директора аеропорту «Бориспіль» Павла Рябікіна, летіти до ЄС уже можуть ті, хто повертається на місце навчання або подорожує для лікування.

Відновити міжнародні рейси з аеропорту «Київ» імені Сікорського готові авіакомпанії Belavia, LOT та WizzAir, зазначено на сторінці аеропорту у Facebook. З 16 червня літаки з Жулян можуть літати за такими напрямками: Belavia — Мінськ (Білорусь), LOT — Варшава (Польща), WizzAir — Біллунд (Данія), Афіни (Греція), Берлін, Нюрнберг, Бремен, Ганновер (Німеччина), Вільнюс (Литва), Ларнака (Кіпр), Відень (Австрія), Рига (Латвія), Лісабон (Португалія), Гданськ (Польща). 

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» із 15 червня очікує відновлення 15 регулярних рейсів (задля безпеки — не більше 9 одночасно). За словами генерального директора аеропорту Павла Рябікіна, більшість запланованих рейсів — внутрішні, з міжнародних — до Великої Британії, Лівану, Оману. Ці рейси заздалегідь планувалися як евакуаційні, каже Рябікін.

Вже 15 червня «Бориспіль» повідомив, що в день відновлення авіасполучення буде 4 регулярні міжнародні рейси: два Мінськ-Київ-Мінськ (Belavia), Амстердам-Київ-Амстердам (KLM) та Дубай-Київ-Дубай (Flydubai). Також із 15 червня до аеропорту курсуватиме швидкісний експрес Kyiv Boryspil Express.

У «Борисполі» радять не чекати чіткого розкладу в найближчі 2-3 місяці — попит невеликий, а деякі компанії можуть вносити корективи.

«Занадто багато всі втратили грошей, аби виконувати рейси, які не наповняться», — говорить директор зі стратегічного розвитку аеропорту «Бориспіль» Антон Борисов.

Деякі авіакомпанії досі не відкривають продажі квитків. Президент МАУ Євгеній Дихне повідомляє, що їхня авіакомпанія зробить це, скоріш за все, не раніше серпня. Відновлювати маршрути МАУ буде з огляду на те, в які країни зможуть їхати українські туристи, та під кутом зору збитків, які авіакомпанія зможе собі дозволити.