Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Більшість – визначення райцентром місто Буча

1 хвилина на читання

Про це повідомила пресслужба Київської облдержадміністрації після спільної наради щодо нового районування та формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального рівня.

Під час зустрічі розглядали відповідність м. Бородянки, м. Бучі, м. Вишгорода та м. Ірпеня вимогам, що висувають до майбутнього райцентру.

До уваги беруть одразу кілька факторів:

  • –  Це мають бути міста районного значення з населенням понад 50 тис.
  • – Вони мають знаходитись не ближче як за 30 км до Києва.
  • – Віддаленість підпорядкованих населених пунктів: не більше 60 км від райцентру тощо.

Кожен з присутніх висловив власну думку та думку своїх громад де і чому їм буде зручніше мати новий районний центр. Всі їх внесли до протоколу наради. Більшість учасників  наради висловилися за визначення райцентром міста Буча. Протокол буде передано до профільного міністерства.

5 або 6 районів Київщини

Замість 25-ти районів, які зараз діють в області, планується створити уп’ятеро менше. Що має зменшити чиновницький апарат та витрати на нього. Йдеться про присутність регіональних відділень органів виконавчої влади у новоутворених районних центрах.

Укрупнення районів і ОТГ

У КОДА зазначили: укрупнення районів ніяк не перехрещується з утворенням та діяльністю об’єднаних територіальних громад, задача яких: надавати послуги своїм мешканцям та піклуватися про їхнє комфортне та безпечне життя.

«Я однаково добре ставлюся до всіх жителів області. Для мене важлива воля громад та дотримання методики, – сказав Василь Володін, т.в.о голови КОДА. – При цьому, на сьогодні жоден із населених пунктів не відповідає заявленим критеріям на 100%. Та якщо безпристрасно аналізувати мапу Північно-Західного регіону Київщини, то на мою думку, найбільше під них підпадає м. Бородянка. Разом з тим, більшість громад хочуть, щоб центр був у Бучі».

У нараді, яку провів т.в.о голови КОДА Василя Володіна, взяли участь депутати різних рівнів, мери міст, голови сільрад, представники громад (м. Ірпінь, м. Буча, м. Вишгород, м. Вишневе, м. Ворзель, Пісківська ОТГ, Бородянська ОТГ, с. Гостомель, с. Козинець, с. Гореничі, с. Коцюбинське, с. Мироцьке, с. Дмитрівка, с. Бузова, с. Здвижівка, с. Петропавлівська Борщагівка, с. Бабинці, с. Новопетрівське, с. Михайлівка-Рубежівка, с. Клавдієво-Тарасове та інші).