Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
09.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Рішення суду: 890 гектарів земель мікрорайону Лісова Буча визнані комунальними землями міста Буча

Суддя Ірпінського міського суду Наталія Карабаза 23 квітня 2020 року відмінила «рішення Мікуліна» по справі 890 га та ухвалила нове, яким відмовлено у задоволені позову прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Бучанської міської ради та фізичних осіб.

Про це повідомляє юридичний відділ Бучанської міської ради.

Ця історія тягнеться із 2014 року, коли суддя Андрій Микулін своїм рішенням проголосив територію нашого населеного пункту площею приблизно 890 га лісом І категорії. Територію, на якій розташовані 6 тисяч приватних і понад 120 багатоквартирних будинків, в них мешкають більше 20 тисяч громадян, є школи, садочки, дороги тощо.

А відтак, згідно цього рішення виявилося, що територія  перебуває у користуванні лісництва, а власником її є держава. Тож всі жителі, які зовсім не лісничі, проживають там, де не мають права. І байдуже, що більшість домівок побудовані десятки років тому.

«Базуючись на вказаному рішенні, органами прокуратури заявлено десятки позовів до мешканців міста Буча, про витребування належних їм на праві власності земельних ділянок на користь держави, – роз’яснює юридичний відділ. – Прокуратуру не зупиняв навіть той факт, що на цих землях десятиліттями стояли житлові будинки, в яких мешкають громадяни нашого міста.

Понад 5 років невпинної процесуальної боротьби дали свої плоди: помилкове та відверто неправосудне рішення судді Мікуліна – скасовано».

Тож це велика перемога для Бучанської громади – третина Бучі знову повернулася до міста.

Документи та матеріали підтверджували – це межі Бучі

Вирішальним у цьому стали документи та матеріали, надані Бучанською міською радою як стороною по справі, які беззаперечно доводять, що землі в межах міста належать громаді, а не державі, і не мають статусу лісового фонду.

Правова позиція, напрацьована юридичним відділом і зафіксована в процесуальних документах, переконала суд в безпідставності вимог прокуратури.

Юристи БМР запевняють, що і надалі докладатимуть максимум зусиль, щоб всі безпідставні позови до мешканців Бучі були відкликані прокуратурою, а права та законні інтереси кожного, хто постраждав від «рішення Мікуліна», були захищені в повному обсязі.