Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

КОДА: 100 днів роботи Василя Володіна

1 хвилина на читання

Сьогодні у Центрі надання адміністративних послуг «Готово» голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін на пресконференції розповів журналістам про зроблене на займаній посаді.

Перше, що зазначив посадовець, що Київська область є символічною вітриною України.

«Можу з упевненістю констатувати, що наша область зберігає свої міцні позиції за багатьма напрямками, незважаючи на пандемію коронавірусу», – наголосив голова ОДА.

Він розповів, що на Київщині збільшився випуск промислової продукції та високі показники з виконання будівельних робіт. Та одним із пріоритетних завдань є підвищення інвестиційної привабливості. Зокрема, з початку року у економіку Київщини вдалося залучити 10,8 млрд капітальних інвестицій.

Вже реалізовуються три інвестиційні проєкти з будівництва заводу «Костал» та складського комплексу «FM Logistic» у Бориспільському районі, а також заводу з виробництва крохмалю. Ще шість інвестиційних проєктів – у активній фазі.

Екологія

Голова КОДА розповів, що з наступного тижня розпочнеться програма з ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Та зазначив, що у перспективі можливе залучення інвестицій на будівництво сміттєпереробного комплексу та створення інноваційного кластеру геномних технологій у біомедицині та сільському господарстві Київщини. Також у планах забезпечити необхідні умови для функціонування міжнародного аеропорту в Білій Церкві.

Серед пріоритетних напрямки майбутньої діяльності КОДА:

  • – модернізація інфраструктури;
  • – будівництво соціальних об’єктів;
  • – забезпечення комфортного життя громадян;
  • – діджиталізація і цифровізація;
  • – нові робочі місця і залучення інвестицій;
  • – розвиток туризму;
  • – покращення якості освіти та розвиток спорту;
  • – вирішення екологічних проблем.

Протидія COVID-19

Окремо голова адміністрації розповів про заходи щодо боротьби із коронавірусною інфекцією. Зокрема, у області перепрофілювали 11 лікарень для надання меддопомоги хворим на COVID-19, одна із яких у Бучі, та за кошти облбюджету закуплено 26 апаратів штучної вентиляції легень. Також він зазначив, що використовуються лише близько 10% ШВЛ, тож медичні заклади готові, у разі необхідності, до збільшення кількості уражених на цей вірус, а також придбані ШВЛ можуть допомагати лікарям рятувати життя людей із іншими захворюваннями.

Принципи ефективної роботи команди КОДА за словами очільника: справедливість, законність, відкритість.

«Ми чітко дотримуємось визначеного курсу роботи. І конкретні факти та показники підтверджують те, що за перші 100 днів діяльності нам вдалося досягнути значних результатів», –  резюмував Василь Володін.