Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
18.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Срібло у зеленої перлини Бучі

1 хвилина на читання

Бучанський міський парк – це окраса громади, зелені краєвиди якого зачарували не тільки жителів ОТГ, а й гостей Бучі. Багато хто приїздив помилуватися місцевими ландшафтами й переконувався в тому, що дійсно Бучанський парк це справжній витвір мистецтва, що був вирощений та викоханий добрими та умілими руками господаря.

І ось тепер зелена перлина Бучі отримала визнання і за кордонами України. Адже нещодавно парк отримав нагороду у номінації «Створення міського парку» Української національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну, де члени журі одноголосно віддали срібну відзнаку у 2020 році перлині Бучі.


Почесне ІІ місце свідчить про високу оцінку роботи із погляду і дизайну території у 52 гектари. Адже міжнародне журі це майстри високого класу та статусу з почесними регаліями.

Голова шанованого журі Хелена Гутмане (Латвія) це ландшафтний архітектор, урбаніст, містобудівельник, президент Ассоціації латвійских ландшафтних архітекторів (LAAA), співзасновник Ризької Urban Institute Riga, член ризької міської коллегії архітекторів. Також до складу поважного журі входили: Майкл О’Рейлі MGLDA (Garden & Landscape Designers Association), Maрк Гелдоф (Бельгія), Кайл Галахер (Ірландія) та Олена Олійник (архітектор, віце-президент Національної Спілки архітекторів України).


Керівник комунального підприємства «Бучазеленбуд» Віктор Галущак з гордістю коментує дану подію:


– Це надзвичайно почесна нагорода й знак якості роботи всього «Бучазеленбуд». Всі дуже задоволені та щасливі від думки, що їх натхненний та плідний труд має таку велику цінність навіть на міжнародному рівні. Хочу подякувати всім працівникам, що із такою любов’ю доглядають за парками та скверами нашої громади, висаджують квіти, турбуються про кожне дерево, вигадують нові локації, розширяють зони відпочинку та роблять їх комфортнішими. Я впевнений у кожному з вас!


Це подія, про яку варто згадувати та ще один привід для гордості бучанців, які вже не уявлять своє рідне місто без цього чудового парку. Адже це не тільки зелена зона для відпочинку. Це дитинство та спогади їх дітей, внуків та навіть правнуків. Це парк, де дружні та люблячі родини Бучанської громади проводять величезний проміжок часу насолоджуючись сонцем, природою та сімейним щастям!


Величезна подяка членам журі, організатору Ользі Камоліковій директору журналу «L&A. Ландшафт і Архітектура». З вашою допомогою відбувся цей захід та нагородження лауреатів Національної премії в галузі ландшафтної архітектури та садового дизайну: “Кращий реалізований об’єкт громадського простору”, де приймали участь 40 об’єктів претендентів. Адже ця премія має статус високої української професійної нагороди національного значення в галузі ландшафтної архітектури, садово-паркового мистецтва, ландшафтного будівництва, благоустрою та озеленення.

Дякуємо всім учасникам чудового конкурсу проектів Першої Національної Премії з ландшафтної архітектури і садового дизайну!


Та найбільше хочемо сказати спасибі золотим рукам працівників «Бучазеленбуд», що втілили зелену мрію у життя!