Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ранкове меню школяра – запорука гарних знань!

Від того чим буде снідати ваша дитина буде залежати продуктивність маленького школярика. Тому варто продумати ранковий раціон дитини, щоб їй вистачило сил та енергії на цілий день.

Обов’язково в сніданку має бути присутній білок. Він надовго забезпечить дитині відчуття ситості, й ваша дитина буде зосереджена на навчанні, а не на думках про смаколики. Взагалі, дитині, яка росте, необхідно отримувати повноцінну норму білків, а також жирів та вуглеводів.
А ось швидкі вуглеводи краще виключити з ранкового раціону школяра. Це пов’язано з тим, що вони лише створюють видимість ситості і вже через годину дитина буде голодною. Це звичайно не найкращим чином позначиться не тільки на здоров’ї вашого малюка, але й на самопочутті, поведінці та якості засвоєння шкільної програми. Адже голод дошкулятиме дитині і вона ні про що не зможе думати, окрім їжі. Тож каші швидкого приготування, картоплі, бутерброди з білим хлібом, печиво, солодощі на сніданок зовсім не годяться.

Намагайтеся, щоб вранці дитина обов’язково споживала овочі, цільнозерновий хліб, крупи – продукти багаті на клітковину.

І звичайно ж не забувайте про воду. Адже вода не тільки втамовує спрагу, але й споживання рідини у достатній кількості зміцнює імунітет, покращує самопочуття виводячи з організму токсини. Воду бажано давати дитині з собою у школу.

Будьте уважними до ваших дітей та намагайтеся скласти ранкове меню не тільки корисне, але й смачне та з продуктів, які ваш малюк любить. Не варто тиснути на дитину, змушуючи їсти те, що не її організм не сприймає. Спробуйте зробити ранкові страви красиві, різноманітні та смачні!

Варіанти сніданку для школяра:


– Омлет з яєць із додаванням овочів, зелені + цільнозерновий хліб + фрукти/ягоди.
– Бутерброд із цільнозернового хліба з відвареними яйцями або адигейським сиром\моцарелою + листя салату + овочі + фрукти.
– Сирна запіканка з ягодами + сметана.
– Вівсянка / гречка / перлова каша + варене яйце / м’ясо / риба + фрукти.
– Бананові панкейки (яйце + банан).
– Вівсяні або цільнозернові млинці з сиром та ягодами.


Смачного та будьте здорові!