Липень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
18.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Корисні поради: як заморозити ягоди на зиму

Окрім приготування різних ягідних варень та “закатувань” овочів та фруктів у банки, є ще один відмінний спосіб консервації продуктів, – замороження. Не всі господині знають, як це зробити правильно. Тому ми сьогодні тобі розповімо всі секрети цієї справи.

Підготовка та заморожування

Почніть спочатку з ретельної підготовки ягід до тривалого зберігання. Отже, виберіть ягоди, які повністю достигли, але не розлізлися. Віддай перевагу цілим і твердим плодам, якщо ти маєш намір заморожувати їх цілими, а не м’ятими. Гарненько вимийте ягоду і обсуши, оскільки зайва волога з часом перетворитися на шматочки льоду. Тепер можеш розкласти їх на дошці і поставити в морозилку. Коли плоди замерзнуть, вийми їх, розфасуй порціями у пластикові контейнери, лотки або звичайні целофанові пакети, а потім переклади в нижній ящик для зберігання.

Також можна ягоди заморозити м’ятими з цукром чи без. Спочатку вимий їх, обсуши, а потім розімни із цукром (його кількість береться на смак) або перетри в блендері, а потім розлий по невеликих ємкостях.

Температура

Оптимальною для заморозки фруктів, овочів, зелені, ягід і грибів вважається температура мінус 18 градусів і нижче. Це той рубіж, при якому гинуть шкідливі бактерії. Щоб продукти не зіпсувалися, стежте за тим, щоб не було перепадів в температурному режимі.

Овочі

– Перед заморожуванням потрібно бланшувати овочі і нарізати брусочками, часточками або кубиками.

– Водянисті овочі (томати) краще перетерти в сік і заморозити в рідкому вигляді.

– Коренеплоди слід заморожувати в тертому або нарізаному вигляді.

– Зелений горошок і кукурудзу варто очистити від стручків і від качана. Промийте їх і просушіть: так зерна не потемніють після розморожування.

Зелень

– Перед заморожуванням зелень варто промити теплою водою і просушити. Можна нарізати і розформувати по маленьких упаковках з фольги.

Як заморожувати ягоди: чорну смородину, чорницю, лохину, журавлину і брусницю?

Ці ягоди слід заморожувати розсипом на тарілках, а потім вже в замороженому вигляді зсипати в невеликі поліетиленові пакети для зберігання, щільно їх зав’язавши.

Ще кілька порад

Ви вже знаєте, як заморозити ягоди правильно, тепер час розповісти про застосування. Пам’ятайте, що для кращого збереження поживних речовин заморожені ягоди варто кидати одразу в киплячу воду, не розморожуючи. Повторно поміщати плоди в морозилку категорично заборонено, тому відразу розділіть ласощі на порції. А використовувати заготовки можна для приготування десертів, каш, морозива. А ще можна просто їсти їх, насолоджуючись природним смаком і ароматом. Смачного!