Липень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанська громада готується до зимового періоду

1 хвилина на читання

В розпал літа, коли надворі спекотна погода й хочеться тільки одного – поніжитися під ласкавим сонечком десь на березі моря на м’якому золотому пісочку, – Бучанське ОТГ в цей час активно готується до зимового періоду. Адже не дарма говорять: «Готуй сани літом».


Саме тому «БН» поцікавилися у начальника відділу житлово-комунального господарства Олени Докай, як саме проходить підготовка до зими в громаді і вона люб’язно поділилася наступною інформацією:


– Стан проходження опалювального сезону 2019-2020 рр. Бучанської міської ОТГ визнали задовільним, тому ми з впевненістю розпочали підготовку до опалювального сезону 2020-2021 рр. – розповідає Олена Андріївна. – Вже затверджено склад міського оперативного штабу для організації підготовки господарського комплексу та соціальної сфери до роботи та контролю за проходженням опалювального сезону 2020-2021 рр. Загалом все йде по затвердженому плану, тому хвилюватися не потрібно. Взимку в кожній домівці буде тепло та затишно, – з ентузіазмом стверджує пані Олена.


Згідно плану підготовки до опалювального сезону 15.06.2020 р. було проведено наради з керівниками підприємств, установ та організацій усіх форм власності з питань виконання запланованих заходів та затверджено графіки виконання робіт з підготовки об’єктів господарського комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр.


В свою чергу керівники підприємств, установ та організацій забезпечують:

  • контроль за безумовним виконанням вимог та положень Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України, Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10 грудня 2008 року № 620/378;
  • підготовку об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021рр. відповідно до затверджених планів, складених за результатами весняного обстеження об’єктів;
  • планування та затвердження заходів з енергозбереження;
  • своїми наказами визначають відповідальних осіб за підготовку об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр. та виконання заходів з енергозбереження.


Керівники підприємств житлово-комунального господарства з свого боку забезпечують:

  • своєчасне коригування тарифів на житлово – комунальні послуги з метою повного відшкодування витрат на їх виробництво;
  • своєчасне укладання договорів на постачання природного газу, твердого палива та інших видів енергоносіїв, а також забезпечують технічну готовність наявної автодорожньої техніки для посипання протиожеледних матеріалів та прибирання снігу на вулично-дорожній мережі, проводять закупівлю паливно-мастильних та посипкових матеріалів, запасних частин та іншого обладнання, необхідних для стабільного проходження осінньо-зимового періоду 2020-2021 рр.
  • активізують роботу підприємств з питань взаєморозрахунків та розрахунків за спожиті енергоносії;
  • вживають додаткових заходів щодо підвищення рівня платежів за надані житлово-комунальні послуги, активізувати проведення претензійно-позовної роботи;
  • організовують підготовку, перепідготовку навчання та перевірку знань персоналу, який здійснює експлуатацію та обслуговування об’єктів життєзабезпечення населення (електро-, тепло-, газо-, водопостачання та водовідведення).


Виходячи з вищевказаної інформації можемо з впевненістю сказати, що взимку кожному мешканцю Бучанської громади буде комфортно у власних домівках. Адже не зважаючи на сезон відпусток, пляжів та відпочинку робота в ОТГ просувається згідно затвердженого плану.