Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
24.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Молодь спробувала, чи складно керувати у міській раді

1 хвилина на читання

У п’ятницю лідери шкільного врядування спробували себе на місцях керівників відділів та управлінь Бучанської міської ради. Як почався цікавий експеримент, ми вже інформували. Сьогодні розкажемо, як він пройшов, про емоції та висновки, що зробили його учасники.

Головне – ця нестандартна подія сподобалася всім!

Посадовці БМР вкотре дізналися, що місцева молодь – активна, розумна, цілеспрямована і в майбутньому обов’язково допоможе зробити нові позитивні зміни.  

Учні 9-11 класів, які саме обирають професію, завдяки відкритості органу самоврядування познайомилися кожен із тим напрямком, який його найбільш цікавив, і змогли відкрити для себе його нові сторони. Абсолютно всі молоді люди відзначили, що така практика знайомства із діяльністю міської ради є дуже корисною.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук подякував молоді за активну позицію, дізнався, чи корисна була для них сьогоднішня зустріч, і зазначив:

Пам’ятайте, яку б професію не обрали і у якому вузі не йшли до омріяної мети – рідне місто і громада чекають на креативних, ініціативних фахівців, – зазначив Анатолій Федорук. – Повертайтеся із набутими знаннями, ідеями, аби разом розвивати рідний край.

10 підрозділів міської ради протягом трьох годин мали нових молодих керівників, а їх наставниками і помічниками були діючі посадовці.

Альона Капацин і Ніка Тітаренко разом знайомилися із посадовими обов’язками Першого заступника Бучанського міського голови Тараса Шаправського та діяльністю юридичного відділу. Дівчат не налякав об’єм роботи, а навпаки захопила різноманітність справ, з яких деякі навіть здивували.

Настя Вишняк, яка закінчує 11 клас і обрала для майбутнього право, виконувала обов’язки секретаря ради, з якими її із радістю і відповідальністю познайомив Василь Олексюк. Тож зробила висновки, що ця посада дуже різноманітна, складна і творча.

Емоції просто супер, – підкреслила Насті. – Насправді робота в міській раді дуже складна та відповідальна, і ми сьогодні це відчули.

Талановита юна співачка Ірина Авдіюк познайомилася із основними функціональними обов’язками посади заступника міського голови по соціальним питанням Сергія Шепетько. А напередодні Дня молоді цей день був дуже насичений подіями.

У Центрі надання адміністративних послуг спробували себе аж двоє молодих людей – Аліса Сафарян і Денис Старовойтов, оскільки цей підрозділ має дуже багато напрямків, й першим зустрічає людей, які звертаються до різних відділів.

– Найбільше мені сподобалося, що в ЦНАПі дуже близький зв’язок з іншими людьми, які звертаються, і ти їм справді можеш допомогти, –  розповіла Аліса. – Такі події, як сьогодні, дуже важливі для нас, молоді, щоб зрозуміти, яка професія до душі, чи подобається займатися саме цією діяльністю.

Денис зізнався, що було цікаво познайомитися із роботою ЦНАП із середини, і це зможе йому допомогти визначитися із майбутнім фахом.

Каріна Дяченко, яка мріє стати бухгалтером, була цього дня головним фінансистом. Після поверхового знайомства зі всіма напрямками управління вона дізналася дуже багато корисної інформації й зрозуміла, що якщо дійсно любити свою справу, як керівник фінансового відділу Тетяна Сімон, то робота буде обов’язково приносити задоволення.

Після знайомства із завданнями управління праці й соціального захисту Дмитро Васько сказав, що йому дуже сподобалося:

Всі працівники були дуже класними і дружніми. Я вважаю питання соціального захисту дуже важливими у кожній громаді, адже будь-яка людина може потрапити у складну ситуацію. Ця робота важка, але відчуття можливості допомогти дуже надихає.

Покерувати відділом містобудування і архітектури забажала Юлія Савченко. Керівник відділу Вадим Наумов навіть показав на практиці, що його робота не лише у кабінеті, а також є обов’язкові виїзди на об’єкти. Оскільки архітектурні проекти завжди починаються із земельної ділянки, очільник земельного відділу Ганна Вознюк познайомила дівчинку із кадастровими картами та іншою специфікою своєї роботи.

Ще одна дівчинка завдяки обраному фаху змогла познайомитися з роботою майже всієї міської ради.

Мені дуже сподобалося, тому що у майбутньому я хочу стати журналістом, – розповіла Інна Лук’яненко. – Я змогла подивитися, як працює медіацентр державної установі. Це була цікава практика, всі були на позитиві, раді нас бачити і показати, як працює держорган.

Інна також отримала завдання від редактора «Бучанських новин» Ірини Левченко, тож найближчим часом чекає новий проект на шпальтах газети.

Насамкінець міський голова Анатолій Федорук влаштував юнакам та дівчатам екзамен. Оскільки відповідь знали на всі, тож отримали домашнє завдання: взяти мапу Бучанської ОТГ й вивчити назви всіх населених пунктів громади.

На згадку про зустріч Анатолій Федорук разом із секретарем ради Василем Олексюком вручили молодим людям подарунки.