Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Із наших маленьких кроків розпочинається Україна

1 хвилина на читання
медики

Завідувачка амбулаторії №1 Центру первинної медико-санітарної допомоги БМР Світлана Тараненко своїм прикладом доводить, що держава розпочинається з кожного з нас. І вона впевнена, що в нас чудова країна.

– Вибір професії – це дуже відповідальне рішення, – розповідає медик. –  Я з дитинства хотіла приносити добро людям. Це була моя ідеалістична мрія.

Своєю працею, наполегливістю, прагненням отримати нові знання і досягти більшого лікар-педіатр Світлана Вікторівна показала, що здатна працювати з більшим обсягом й обійняти вищу посаду – завідувачки амбулаторії.

– Я не зупиняюся на тому, що знаю та вмію, а прагну вдосконалюватися, стараюся вчитися чогось нового і не забуваю про своїх маленьких пацієнтів. Мені постійно потрібно дбати про дітей та розпізнавати діагнози, тому що зараз присутня нетипова клініка багатьох захворювань, часто все не так, як пишуть у книжках.

Робочий день лікаря в амбулаторії довгий і різноманітний, прийомів багато: люди приходять як з дрібними проблемами, так і з серйозними.

Медик нагадує жителям Бучанської громади, що здоров’я людини залежить від неї самої, від її способу життя й розуміння, що будь-яке захворювання краще виявити на ранніх стадіях.

До свого здоров’я варто прислухатися. Не нарікати і не розкидатися негативними емоціями, а змінюватися. Потрібно вести здоровий спосіб життя: достатній сон, мінімум гаджетів, прогулянки, раціональне харчування та, звичайно, уникати шкідливих звичок.

– Яке ставлення у вас до нашої держави? За що любите Україну?

– Ціную те, що українці прагнуть змін і обстоюють справедливість. Та й загалом це моя Батьківщина і я її безмежно люблю.

– Про що мрієте в професійному житті?

– Хочу і прагну надалі опановувати свою професію і приносити користь людям, піклуючись про їхнє здоров’я.

Молодим українцям, які обирають цей фах, закінчують університет, шукають роботу в медицині чи вже почали свій професійний шлях, Світлана Вікторівна радить йти за покликанням.

– Хочу побажати молодим людям, аби вони обирали у житті той шлях, до якого лежить душа. Як педіатр, можу сказати, що медик – це прекрасна професія.  Але при цьому треба пам’ятати, що вона потребує часу і великих зусиль.

Фото “Я- БУЧАНЕЦЬ”